Budi dio naše mreže

Fra Miljenko Vrabec: Primite mlade u svoj dom i učinite djelo milosrđa!

U Zagrebačkoj nadbiskupiji i gradu Zagrebu 9. i 10. svibnja ove godine održat će se jedanaesti Susret hrvatske katoličke mladeži. Budući da će na Susret doći mladi iz cijele Hrvatske kao i inozemstva, Zagrebačka nadbiskupija poziva obitelji i sve koji to žele da se uključe u organizaciju Susreta kroz prihvat mladih u svoje domove. Fra Miljenko Vrabec, župnik zagrebačke župe sv. Leopolda Bogdana Mandića, u razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu pozvao je obitelji Zagrebačke nadbiskupije da postanu domaćini mladima iz drugih dijelova Hrvatske i inozemstva tijekom SHKM-a u Zagrebu.

/ mp

Fra Miljenko Vrabec

“Susreti hrvatske katoličke mladeži postoje u našoj domovini već više od 20 godina. Njihova stvarna svrha je da se mladi međusobno upoznaju te da se susreću se Gospodinom kroz liturgiju. U toj Riječi prepoznaju svoj put poziva života kršćanstva, a možda i put duhovnoga poziva. Susreti pomažu mladima da budu zreliji u vjeri te se otvaraju susretu s Gospodinom i jedni s drugima.

Kroz ovo dugo vrijeme svjedočimo rastu vjere mladih što je vrlo bitno za dobrobit jednog naroda i svakog pojedinca osobno. U ovim susretima događa se duhovna obnova Crkve u narodu i jedna unutarnja obnova naroda. Važno je biti otvoren za susretanje jedni s drugima, kao što su drugi dijelovi Hrvatske primali naše mlade kada su se održavali susreti u drugim gradovima, vrlo je važno da u svibnju prihvatimo mlade otvorenog srca i to ne u dvorane nego u svoj dom, srce i život. Taj susret nas može obogatiti i u činjenju dobra”, poručio je fra Miljenko.

Fra Miljenko Vrabec

Smještaj u obiteljima znači prihvatiti mlade na jedno noćenje, ponuditi ih doručkom i možda ručkom ako je to moguće.

“Sada mnoge obitelji imaju priliku učiniti djelo milosrđa, a to je primiti putnika u svoj dom. Tim primitkom primamo samog Boga”, nadodao je fra Miljenko Vrabec.

Zainteresirani mogu sve informacije o domaćinstvu dobiti u svojim župama, poslati upit na e-mail adresu shkm2020@zg-nadbiskupija.hr ili nazvati na broj telefona Ureda za pastoral mladih zagrebačke nadbiskupije 01/4894 866.

Prijave za domaćinstvo otvorene su do 31. siječnja 2020. godine.

Prijavnica se može preuzeti ovdje i ispunjena predati župniku do prije spomenutog roka. Više informacija o prijavama i volontiranju doznajte na mrežnoj stranici Pastorala mladih.

Ključne riječi:
fra Miljenko Vrabec SHKM Zagreb

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja