Budi dio naše mreže

Društvene mreže već su duže vrijeme nezaobilazan kanal komunikacije s mladima. Stoga su se sestre dominikanke Kongregacija svetih Anđela Čuvara u Hrvatskoj odlučile pridružiti zajednici na društvenim mrežama i na taj se način približiti mladima. O razlozima i ciljevima otvaranja profila na Facebooku i Instagramu za Hrvatsku katoličku mrežu govorila je s. Manes Puškarić.

/ Andrea Tomurad, Hana Kilijan

Od samih početaka Kongregacije, apostolat sestara dominikanki bio je usmjeren prema odgoju i radu s mladima, istaknula je. “Već dugi niz godina imamo službenu internetsku stranicu naše Kongregacije i ona ima svoje vjerne pratitelje. No, mi mlađe sestre osjetile smo da je moguća kvalitetnija komunikacija preko Facebooka i Instagrama”, rekla je s. Manes.

S. Manes naglasila je kako im je u plan objavljivati sadržaje istovremeno na obje društvene mreže. “Naša internetska stranica ima svoju strukturu i dobro je posjećena, no mlađim generacijama to nije zanimljivo. Društvene mreže bliske su mladima. Na Facebooku su prisutne i starije generacije, dok su oni najmlađi na Instagramu”, rekla je s. Manes.

Sestre dominikanke Kongregacija svetih Anđela Čuvara / Foto: Facebook

Vrhovna uprava Kongregacije odobrila je ideju otvaranja profila na društvenim mrežama. “Dobile smo odobrenje vrhovne poglavarice i krenuli. Želimo navijestiti Isusa Krista i Radosnu vijest i na taj način”, istaknula je.

Sadržaj koji će se objavljivati bit će prilika da se pobliže upozna život sestara dominikanki. “Objavljivat ćemo ciklus svjedočanstava naših sestara pod nazivom ‘Da se bolje upoznamo’. Predstavit ćemo naše sestre, od one najstarije pa sve do novakinja, postulantica i kandidatica”, rekla je naša sugovornica.

Cilj je da mladi prate naša događanja, ali i da upoznaju naše sestre na jedan zanimljiviji način.

U nedjelju 1. prosinca objavit će prvo svjedočanstvo, a svaka dva tjedna pratitelji će moći upoznati drugu sestru.

S. Manes Puškarić / Foto: dominikanke.org

“Objavit ćemo svjedočanstvo jedne naše sestre kroz pet zanimljivih pitanja. Osjetili smo da je to ljudima zanimljivo, a i ovo je jedan od načina da se približimo ljudima. Jedan od ciljeva svakako je i približiti mladim djevojkama naš način života”, rekla je s. Manes.

Sestre dominikanke pripremaju određene projekte koje žele ostvariti kroz iduću godinu.

“Jedan od projekata je i izvedba predstava koje organiziraju naše mlađe sestre. Te će se predstave snimiti i staviti na naše društvene mreže i na taj će način biti dostupne svima. Cilj je da mladi prate naša događanja, ali i da upoznaju naše sestre na jedan zanimljiviji način. Također, društvene mreže su prilika da nam postave svoja pitanja i dobiju dogovore na njih”, rekla je naša sugovornica.

Sestre dominikanke Kongregacija svetih Anđela Čuvara / Foto: Facebook

Ipak, s. Manes naglašava kako smisao ovoga projekta nije zamijeniti živi kontakt s ljudima.

“Cilj nam je da uvijek imamo živi susret s ljudima. To nam danas uistinu nedostaje, a upravo to je zamijenjeno sa suvremenim načinima komuniciranja. No, korištenje društvenih mreža kao jedan od oblika evangelizacije naglašava i papa Franjo pa smo se i mi odlučile odazvati”, zaključila je s. Manes Puškarić.

Posjetite Facebook stranicu sestara dominikanki Kongregacija svetih Anđela Čuvara u Hrvatskoj.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja