Budi dio naše mreže

Odmori srce i duh, pronađi izvor i utaži žeđ na izvoru Božjega govora. U tišini Duha osluškuj Njegove odgovore na tvoja pitanja. U svijetu neprestanog kretanja i prividnoga kaosa zastani i u zajedništvu s braćom franjevcima otkrij poziva li te Gospodin da mu služiš po primjeru sv. Franje Asiškog. Dođi na Dane otvorenih vrata klerikata u samostanu na Svetom Duhu u Zagrebu.

/ hk

Hraniš se Božjom riječi i sakramentima, a s vremenom si u molitvi doživio poticaje Duha koji te poziva da na osobit način služiš Crkvi? U svome si srcu čuo Isusov poziv: “Dođi i idi za mnom”? Privlači te duh sv. Franje Asiškog i u svome srcu osjećaš želju za radikalnim nasljedovanjem Krista? Oduševila te franjevačka jednostavnost, malenost i otvorenost za svakog čovjeka?

Foto: Screenshot

Dođi otvorenog srca za ono što ti je Bog pripremio i dopusti Mu da te daruje.

Ipak, nisi siguran je li duhovni poziv Božja volja za tvoj život? Zbunjen si i osjećaš da nisi dovoljno sposoban i dostojan odazvati se? Bojiš se da ćeš doživjeti neuspjeh i pitaš se gdje će te odgovor na poziv odnijeti? Isus ti govori: “Ne boj se, samo vjeruj”.

Foto: Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca

Franjevci konventualci pozivaju te na Dane otvorenih vrata klerikata u samostanu na Svetom Duhu u Zagrebu. Dođi baš takav kakav jesi i ponesi ono što nosiš u srcu, a za sve ostalo pobrinut će se braća franjevci. Dođi otvorenog srca za ono što ti je Bog pripremio i dopusti Mu da te daruje. Upoznaj se s liturgijom časova, susretni Gospodina u euharistijskom slavlju, osjeti radost franjevačkog zajedništva i uđi dublje u molitvu i razmatranje. Zajedno s braćom franjevcima od 25. do 27. listopada promišljaj o svome životu i pozivu.

Foto: Screenshot

Franjevci konventualci radosno te očekuju! Oni ti žele pružiti ruku koja će te voditi putem otkrivanja Božje volje za tvoj život. On su tu za tebe i žele ti pomoći u pronalasku rješenja za sve tvoje dvojbe. Oni žele biti uz tebe na tvojoj avanturi traženja i dobivanja odgovora. I ne zaboravi! Razlučivanje nikada nije posve osobni zadatak, već uzajamni odnos između pojedinca i zajednice. Ipak, dubok osjećaj mira i radosti pri pomisli na ovakav izbor zvanja bit će plodom osobnoga postupka razlučivanja.

Prijaviti se možeš na e-mail odgojitelja fra Stjepana Brčine stjepan.brcina@gmail.com ili na broj 098 197 3318. Posjeti Facebook stranicu Centar za promicanje duhovnih zvanja OFMConv. i budi FRAjer!

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja