Budi dio naše mreže

POSLUŠAJTE Predstavljena nova pjesma u čast sv. Nikole Tavelića

U nacionalnom svetištu sv. Nikole Tavelića u Šibeniku, 7. lipnja, predstavljena je nova pjesma u čast sv. Nikole Tavelića "Timbar vire". Ovim događajem započeli su Dani sv. Nikole Tavelića kao priprava za skoru proslavu jubileja 50. obljetnice kanonizacije.

/ hk/IKA

Klapa Bunari predstavila je u dvorištu samostana sv. Frane u Šibeniku novu pjesmu “Timbar vire”. Pjesmu u čast prvomu hrvatskom kanoniziranom svecu, sv. Nikoli Taveliću, naručio je samostan sv. Frane iz Šibenika. Upravo u tom samostanu najvjerojatnije je živio ovaj sveti Šibenčanin.

Tekst pjesme napisao je Frane Bilić, a glazbu je skladao i aranžman uredio Ante Lasan. Za pjesmu je, također, snimljen i videospot koji je režirao Željko Petreš.

Rektor Svetišta fra Ivan Bradarić rekao je kako je pjesnik Frane Bilić “nadahnuće za pisanje ove pjesme o sv. Nikoli Taveliću pronašao u činjenici da je ovaj naš svetac mučenik, martyr. Ta riječ zapravo znači svjedok. Tavelić je tako svojim životom dao svjedočanstvo za Krista, za njegovu istinu ljubavi prema bližnjemu, do kraja. On je zapravo dao ili ostavio nama pečat vjere”.

Ovim događajem započeli su Dani sv. Nikole Tavelića kao priprava za skoru proslavu jubileja 50. obljetnice kanonizacije. Vrhunac proslave bit će svečano euharistijsko slavlje, u nedjelju 21. lipnja u Šibeniku, koje će predslaviti apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja