Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sibenik

FOTO 50. obljetnica kanonizacije Nikole Tavelića

Pedeseta obljetnica kanonizacije Nikole Tavelića, prvog hrvatskog sveca, proslavljena je u Šibeniku euharistijskim slavljem kod Samostana sv. Frane koje je predvodio apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua.

TIMBAR VIRE Nova pjesma o sv. Nikoli Taveliću

U povodu jubileja 50. obljetnice kanonizacije prvog hrvatskog sveca, franjevca, mučenika, Šibenčanina, sv. Nikole Tavelića nastala je prigodna pjesma "Timbar vire" koju je u programu Hrvatskoga katoličkog radija, u emisiji Sacro ritam predstavio upravitelj Hrvatskog nacionalnog svetišta sv. Nikole Tavelića u Šibeniku fra Ivan Bradarić.

Proslavljena obljetnica krvarenja čudotvornog križa u Šibeniku

Jedna od najstarijih župa grada Šibenika, župa Sv. Križa u kvartu Dolac proslavila je zaštitnika župe - God križa, tj. godišnju proslavu krvarenja dolačkog propeća. Naime, nakon posvećenja crkve na čast sv. Križa 1421., postavljen je čudotvoran križ, za koje je bilježeno čudesno krvarenje u dva navrata - na Veliki četvrtak 26. ožujka 1483. i 2. svibnja 1812. Zadržan je pritom relikvijar zgrušane krvi koja se u crkvi čuva te jednom godišnje postavlja na čašćenje.

Je li važno što drugi misle o nama?

"Prečesto razmišljamo o stvarima iz prošlosti ili budućnosti na koje ne možemo utjecati. Ili, pak, mnoge događaje unaprijed okarakteriziramo negativnim stavom jer smo prepušteni predrasudama. Sve su to lažni proroci koji nas ograničavaju da odgovorno i slobodno donosimo odluku o svojim djelima", rekao je don Darko Poljak prvog dana trodnevnice ususret svetkovini sv. Petra i Pavla u šibenskoj župi sv. Petra.

Evangelizacijski pokret u svijetu kazališne umjetnosti

Uz biskupa Tomislava Rogića, ravnatelja Hrvatskog narodnog kazališta Jakova Bilića i gradonačelnika Željka Burića, Šibenčani su uživali u mjuziklu "Svetac svega svijeta" kojeg je izveo Ansambl Kolbe.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja