Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sibenik

Pogledajte predivne prizore s molitvenog bdijenja mladih održanog diljem domovine i šire

Molitveno bdijenje mladih 'Holywin – svetost pobjeđuje', uoči svetkovine Svih svetih, održao se i ove godine u ponedjeljak, 31. listopada, u večernjim satima diljem domovine, ali i izvan granica Hrvatske. Time se kroz molitvu, a ponegdje i dramski prikaz života nekog sveca, na poticajan način mladima nastojalo približiti važnost molitve za pokojne, u odmaku od tzv. Halloweena.

Službom svjetla i pjevanim Povečerjem u Šibeniku počela proslava sv. Mihovila arkanđela

"Danas Mihovil, zajedno sa Gabrielom i Rafaelom, i sa svima svetima - kao vođa vojske nebeske - opominje i poziva da zastanemo na trenutak, da se smirimo i promislimo o svome kršćanskom životu. Je li smjer kojim idem smjer nadahnut Duhom Svetim? Borim li se ili idem linijom manjeg otpora? Bojim li se, ili sam svjestan da je sa mnom Bog - a On je iznad svega?"

Pročitajte dirljivi oproštajni govor jednog fratra

"Volio sam vas osobito u slavlju svete mise, sklopljenih ruku, sabran, dušom uronjen u Otajstvo, zagledan u Božju slavu i ljepotu, prinoseći vas svaki puta u žrtvi našega Spasitelja. Uz riječi: Uzmite i jedite! Uzmite i pijte! Volio sam vas u brojnim akcijama i čestim premještajima: sad klupa, sad kipova, sad cijelog prostora, sad jaslica… Volio sam vas svojom strogošću, dok smo razgovarali, izbjegavajući banalne i isprazne razgovore. Volio sam vas i uz čašu vina, šalu i smjeh", piše fra Ivan Bradarić, donedavni rektor Hrvatskog nacionalnog svetišta sv. Nikole Tavelića u Šibeniku.

Zločin u Šibeniku

Nakon uspjeha hrvatskih snaga u zadarskom zaleđu u operaciji „Maslenica“ početkom 1993. godine na meti srpskog topništva sve se češće nalazio Šibenik.

Kao Svjetski savez mladih smatramo da bismo morali očuvati civilizacijske dosege i poštovati priziv savjesti

"Ljetna škola bioetike i ljudskih prava“ u organizaciji Svjetskog saveza mladih Hrvatska održava se treću godinu zaredom u Šibeniku. Škola traje od 27. srpnja do 2. kolovoza, a cilj je edukacija mladih od 18 do 30 godina te okupljanje stručnjaka iz bioetike i ljudskih prava kako bi problematizirali aktualna pitanja bioetike na interdisciplinaran način. Više o temama i predavačima rekao je za Hrvatsku katoličku mrežu voditelj programskih aktivnosti Luka Poslon.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja