Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sibenik

FOTO Služba riječi povodom sv. Antuna pustinjaka

U organizaciji Gradskog dekanata Šibenske biskupije i Javne ustanove Priroda Šibensko-kninske županije u srijedu 17. siječnja u šibenskom kanalu svetog Ante održana je Služba riječi na mjestu kraj špiljske crkve svetog Ante pustinjaka koju su sve do tridesetih godina prošlog stoljeća naseljavali pustinjaci i eremiti. Molitvu je predvodio šibenski biskup Ante Ivas.

Kip Presvetog Srca Isusova vratio se u šibensku bolnicu nakon 77 godina

Kip Presvetog Srca Isusova vraćen je jučer u šibensku bolnicu i njenu kapelicu nakon 77 godina komunističkog izgnanstva. Tim povodom svetu misu predvodio je šibenski biskup mons. Tomislav Rogić uz koncelebraciju biskupa u miru mons. Ante Ivasa i bolničkog kapelana don Tomislava Puljića.

Posjetite Interpretacijski centar katedrale sv. Jakova u Šibeniku

Osim činjenice da je riječ o valorizaciji vrijedne UNESCO-ve baštine, katedrale Sv. Jakova, iznimna vrijednost ovog projekta ogleda se i u činjenici da je nositelj projekta Šibenska biskupija, čime je ovo prvi veći infrastrukturni projekt Crkve u Hrvatskoj koji je dobio novac iz fondova EU.

Misa zahvalnica u Katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku

Učenici i djelatnici Katoličke osnovne škole u Šibeniku proteklu školsku godinu zaključili su misom zahvalnicom koju je u školskoj kongresnoj dvorani, u petak 16. lipnja predvodio šibenski biskup Tomislav Rogić.

Pogledajte predivne prizore s molitvenog bdijenja mladih održanog diljem domovine i šire

Molitveno bdijenje mladih 'Holywin – svetost pobjeđuje', uoči svetkovine Svih svetih, održao se i ove godine u ponedjeljak, 31. listopada, u večernjim satima diljem domovine, ali i izvan granica Hrvatske. Time se kroz molitvu, a ponegdje i dramski prikaz života nekog sveca, na poticajan način mladima nastojalo približiti važnost molitve za pokojne, u odmaku od tzv. Halloweena.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja