Budi dio naše mreže

Slavljenički koncert Čede Antolića povodom 50 godina u duhovnoj glazbi održat će se u četvrtak, 28. veljače u crkvi Kraljice sv. Krunice na Željezničkoj koloniji na zagrebačkom Borongaju s početkom u 20 sati.

/ mp

Uz ovu legendu duhovne glazbe, nastupit će zbor Hrid i gosti solisti – Željka Marinović, Breza Paić, Matija Antolić, Franka Matić i Emilio Kutleša Kefa.

Koncert je to kojim će se s dragim prijateljima, glazbenicima i pjevačima, obilježiti 50 godina stvaralaštva Čede Antolića, izuzetnog umjetnika koji je svih ovih godina nesvakidašnjim zanosom i inspiracijom stvarao, kreirao i utirao na koncu jedan antologijski i potpuno nadahnuti put, koji još traje.

“Godine 1969. krenuo sam na Fratrovac u vjeronaučnu zajednicu, s gitarom u ruci, i tu je počeo moj duhovno glazbeni put koji još traje. Toliko godina, svake nedjelje sveta misa i još mnogo toga, stoga se osjećam ispunjen i sretan”, rekao je Čedo Antolić za portal Generacija.

Stvarao je na Fratrovcu, u Crkvi Majke Božje Lurdske te u Petrovoj gdje je pet godina vodio zbor kod župnika Stepinca.

“U župi Kraljice sv. Krunice još uvijek živim i duhovno i glazbeno, a sa mnom i Zbor Hrid, pri Dominikanskom samostanu u Kontakovoj. Upravo ćemo tamo koncertom 28. veljače obilježiti moj životni put. Hvala Bogu na mojoj obitelji i prijateljima s kojima ću podijeliti ovo slavlje”, istaknuo je Antolić.

Podsjetimo, Čedo Antolić jedan je od naših najpoznatijih kantautora duhovne glazbe. Ovaj pjesnik, skladatelj i tekstopisac, pjevač i slikar ostavio je nemjerljiv trag na duhovnoj sceni u Hrvatskoj te svojim pjesmama dirnuo srca mnogih vjernika. Nemoguće je pobrojati sve pjesme koje je napisao, kao i nagrade koje je primio za svoj rad.

Uz četiri Porina i brojne nastupe na festivalima, uvijek ističe kako mu je najdraže slaviti nedjeljnu misu sa zborom Hrid i surađivati sa sinom Matijom, također vrsnim glazbenikom. Unatoč teškoj bolesti, Čedo i dalje u 68. godini neumorno stvara i pjeva Gospodinu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja