Budi dio naše mreže

Ovogodišnji Interliber održava se u svom online izdanju od 10. do 15. studenog te u više od 120 knjižara diljem Hrvatske, uz sajamske popuste. Dio projekta je i predstavljanje knjižnih noviteta i samih autora i to u sklopu tradicionalnog programa pod nazivom Premium program.

/ vbb

Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore osmilila je projekt kojim promovira dostupnost knjige svima i svuda i to po sajamskim cijenama, a u projektu su joj se još pridružili – Ministarstvo kulture i medija te Grad Zagreb kao suorganizatori.

Incijativa pod nazivom ‘Knjiga svima i svuda’ sastoji se od online platforme na kojoj su zastupljeni nakladnici određenim izborom izdanja te njihovim webshopovima dok se sama kupovina obavlja preko webshop kanala svakog pojedinog nakladnika ili njihovog partnera za prodaju. Osim online platforme, sastavni dio projekta su i knjižare diljem Hrvatske i to njih preko 120 koje su se priključile projektu nudeći tako nova izdanja do 20% popusta, a starija do čak 90%.

“Platforma uključuje 126 knjižara i ima ono zbog čega su čitatelji i dolazili na Interliber”, najavio je na konferenciji za novinare u Hrvatskoj gospodarskoj komori predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara Slavko Kozina. “Važno je da smo odgovorno, hrabro i kreativno odgovorili na izazove koji su oko nas”, dodao je Kozina.

Dio projekta je i predstavljanje knjižnih noviteta i samih autora i to u sklopu tradicionalnog programa pod nazivom Premium program, napomenuo je Kozina te dodao da se Premium program odvija na daljinu i moći će se pratiti online – na YouTube kanalu Zajednice, ali i na trećem programu HRT-a. Program počinje već u ponedjeljak, 9.11., a gledatelji će u tih sedam dana imati priliku vidjeti predstavljanja i premijere najzanimljivijih naslova domaćih autora po izboru urednika Ivice Prtenjače, Sanje Baković i Krune Lokotara.

Predsjednik Zajednice nakladnika i knjizara HGK Slavko Kozina, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Korzinek, predsjednik HGK Luka Burilović. Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek istaknula je da je ove godine njezino Ministarstvo Zajednici nakladnika i knjižara za domaće i inozemne sajmove osiguralo ukupno 650 tisuća kuna. Podsjetila je da su sva sredstva zadržana u Zajednici kako bi se potaknule aktivnosti u Hrvatskoj. Mediteranski sajam knjiga u Splitu uspješno je realiziran, napomenula je i dodala da će Interliber imati svoje online izdanje do nekih boljih vremena. Svim mjerama pomoći, izravnim potporama i potporama poduzetništvu i kreditima te potporama koje će se odobravati u sljedećim razdobljima želi se pomoći kulturi da nastavi fuunkcionirati u svim svojim segmentima, poručila je ministrica. Pozvala je sve da iskoriste sajamske popuste i ovo vrijeme u kojemu je, smatra, uobičajeno da izađe jako puno noviteta te da ljudi kupuju i daruju knjige. Time će oplemeniti svoje vrijeme i pomoći nakladničko-knjižarskoj industriji u Hrvatskoj, dodala je ministrica.

Projekt traje šest dana, odnosno do nedjelje 15. studenog.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja