Budi dio naše mreže

Ključna riječ: ministarstvo-kulture

"Knjiga svima i svuda" u online izdanju umjesto Interlibera

Ovogodišnji Interliber održava se u svom online izdanju od 10. do 15. studenog te u više od 120 knjižara diljem Hrvatske, uz sajamske popuste. Dio projekta je i predstavljanje knjižnih noviteta i samih autora i to u sklopu tradicionalnog programa pod nazivom Premium program.

OJKANJE - najstariji način pjevanja na ovim prostorima kojega možete naučiti i vi

Glazbeni izričaj ojkanje, pretežno s područja Dalmatinskog zaleđa, izvode pjevači (muški ili ženski) koristeći različite tehnike potresanja glasa posebnim načinom pjevanja "iz grla". Svaka pjesma traje koliko i dah glavnog pjevača. Ojkanje je 2010. uvršteno na UNESCO-ov Popis nematerijalne kulturne baštine kojoj je potrebna hitna zaštita.

Nijemo kolo - od Dalmatinske zagore do svjetskih pozornica

Nijemo kolo s područja Dalmatinske zagore jedinstveno je po načinu izvođenja. Izvodi se u kolu, ili češće, u parovima koji se kreću kružno ili slobodno po plesnom prostoru, ponekad uz pratnju rere, gange, ojkavice ili dipli, no u Dalmatinskoj zagori gotovo isključivo bez ikakve glazbene pratnje. Na UNESCO-ovu Listu nematerijalne baštine čovječanstva uvršteno je 2011. godine. 

KULTURA U MEDIJIMA Siniša Kovačić: "Imamo dvostruke kriterije pri izvještavanju o kulturnim događajima"

U Matici hrvatskoj je 16. svibnja održan okrugli stol „Kultura u medijima“ u organizaciji Vijenca, središnjega književnog lista za kulturu, umjetnost i znanost, koji je okupio glavne urednike, urednike kulturnih rubrika i emisija specijaliziranih za kulturu i komunikologe, dok je kao predstavnik Ministarstva kulture sudjelovao državni tajnik Krešimir Partl.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja