Budi dio naše mreže

U crkvi svetog Gabrijela u Münchenu, gdje je svake nedjelje i svetkovine, redovito hrvatsko i vjerničko okupljanje, 19. rujna svečano je proslavljeno krštenje maloga Tina Emanuela, sina Martine i Tonija Tapalovića. Krštenje je podijelio fra Marinko Vukman, dušobrižnik u Hrvatskoj katoličkoj župi u Münchenu, a slavljeno je na hrvatskom i njemačkom. Kumovi malog novokrštenika su Sandra Tomić Strošek i poznati golman Bayerna Manuel Neuer.

/ mp/IKA

Krstitelj fra Marinko je na početku, ovaj dan označio kao dan što ga učini Gospodin, kličimo i radujmo se u njemu, te izrazio radost  roditelja i prijatelja za rodjenje i krštenje maloga Tina Emanuela  a posebno radost velike zajednice Crkve i naglasio da krštenje uvodi dijete u Isusovu Crkvu i čini ga kršćaninom i članom Crkve. U toj živoj Crkvi je Isus i danas prisutan i djeluje da se rodi jedno novo, sveto čovječanstvo koje će naviještati silna Božja djela na zemlji.Potaknuo je roditelje na ljudski i kršćanski odgoj koji su usko povezani. Dobrota i ljubav koju budu iskazivali svome djetetu treba mu biti i put do ljubavi Božje.

Za vrijeme krštenja pjevao je zbor mladih framaša iz župe München koji je svojom pjesmom oduševio nazočne. U molitvi vjernika i  u čitanjima aktivno su sudjelovali prijatelji obitelji, posebno kumovi malog novokrštenika Sandra Tomić Strošek i poznati golman Bayerna Manuel Neuer. Toni Tapalović, otac novokrštenika Tina Emanuela je već desetak godina trener najboljega europskog i svjetskog golmana Manuela Neuera i zahvaljući treneru poznati golman Bayerna često i rado posjećuje Hrvatsku i uživa u njenim ljepotama. Na krštenju, na kojem su sudjelovali brojni prijatelji i rodbina bili su i trener Bayerna Hans Flick i bivši vratar Schalke 04,Dortmunda, Arsenala i njemačke reprezentacije Jens Lehmann.

Na kraju krsnog slavlja fra Marinko je čestitao i zahvalio roditeljima Martini i Toniju što su našu crkvenu i narodnu zajednicu obogatili novim članom, a malom je Tinu Emanuelu poželio da napreduje u dobi, mudrosti i milosti i pred Bogom i ljudima. 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja