Budi dio naše mreže

Ured za mlade Splitsko-makarske nadbiskupije odlučio je pomoći duhovnoj glazbenoj sceni te će sudjelovati u snimanju glazbenih spotova i svaki mjesec objaviti jedan novi video.

/ mp

Kako je u HKR-ovoj emisiji “Sacro ritam” u četvrtak otkrio povjerenik za mlade Splitsko-makarske nadbiskupije don Mihael Prović, ideja za snimanjem spotova došla je kao posljedica toga da se u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji već snima tradicionalni Sudamja fest koji se održava u Splitu.

“No, što se dogodilo prošle godine? Budući da je padala kiša prošle godine za blagdan sv. Dujma, Sudamja fest morali smo odgoditi pa smo izvođače mogli čuti samo u audio izdanju. Nismo nikad čuli te pjesme uživo, samo smo čuli nosač zvuka koji je snimljen u studiju. Stoga smo ove godine odlučili ići retrospektivno unatrag. Tako ćemo svaki mjesec objaviti jedan glazbeni spot od izvođača koji su sudjelovali na Sudamja festu 2018.”, objasnio je don Mihael.

Prvi u nizu glazbenih spotova snimljen je video za pjesmu “Tračak sunca” VIS-a Abba iz Splita

“Nastojat ćemo snimiti ukupno 15 glazbenih spotova, odnosno one pjesme koje su trebale biti izvedene na Sudamja festu 2018. Ali, vjerojatno ćemo snimiti još koju pjesmu koja je izvedena na koncertu ili festivalu”, naglasio je don Mihael Prović.

U razgovoru za HKR don Mihael pohvalio je vrijednu ekipu koja snima glazbene spotove.

“S Uredom za mlade Splitsko-makarske nadbiskupije surađuje Ivan Trpimir Lozić koji je snimatelj i redatelj naših glazbenih spotova. A s nama će na projektu raditi i Andrija Jurčević koji pomaže Loziću kao i mladi iz Hrvatskog nadzemlja koji su spremni glumiti u glazbenim spotovima. Svakako imamo jednu vrijednu ekipu koja se već pokazala u snimanju glazbenih spotova”, istaknuo je.

Prvi u nizu glazbenih spotova snimljen je video za pjesmu “Tračak sunca” VIS-a Abba iz Splita. Ante Poljak, voditelj sastava Abba iz Splita, već 26 godina slavi Gospodina. Zanimljivo je kako je upravo prvi album grupe Abba iz Splita objavio Hrvatski katolički radio.

“Prošle godine smo pjesmom ‘Tračak sunca’ proslavili 25 godina postojanja, da bismo tu obljetnicu zaokružili s prvim profesionalnim glazbenim spotom”, istaknuo je Poljak.

Nada se kako će i 30. obljetnicu VIS Abba dočekati u istom sastavu, a otkrio je kako je trenutno većina članova okupirana obiteljskim obvezama te su manje angažirani oko glazbenog djelovanja, ali ako su u mogućnosti da negdje nastupaju odazvat će se tom pozivu.

Svaki mjesec će snimljeni glazbeni spot u organizaciji Ureda za mlade Splitsko-makarske nadbiskupije biti predstavljen u HKR-ovoj emisiji “Sacro ritam”.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja