Budi dio naše mreže

U HKR-ovoj emisiji "Sacro ritam" u četvrtak, 12. svibnja, predstavljena je rođendanska pjesma HKR-a "Živim uz radio". Pjesma "Živim uz radio" rođendanski je poklon Molitvene zajednice Srce Isusovo. Pjesmu su predstavili Alan Hržica, glazbeni urednik i Marin Periš, autor pjesme.

/ im

Ususret 25. rođendanu HKR-a Molitvena zajednica Srce Isusovo na dar je snimila pjesmu “Živim uz radio”.

Alan Hržica kazao je da zaista živi uz radio. “Meni je to jedan važan segment na mom putu, Kristovom putu, obraćeničkom putu kojim gazim već trinaest godina. Meni je to važno, jer svoje prve korake i svoja prva svjedočanstva ispričao sam na Hrvatskom katoličkom radiju. Moja prva pjesma ‘Cijeno neprocjenjiva‘ pa i ‘Golgota‘ nastale su na poticaj dobrih duša s HKR-a. Mnogi voditelji zajednice Srce Isusovo kada su predstavljali projekte i službe sve je to bilo i prošlo kroz tu kuću na radiju. Znam se našaliti kada dođem na Hrvatski katolički radio da sam došao doma. Svaka moja pjesma koja iziđe je na Hrvatskom katoličkom radiju i zaista je to naš medij”, istaknuo je.

Meni je to važno, jer svoje prve korake i svoja prva svjedočanstva ispričao sam na Hrvatskom katoličkom radiju.

Govoreći o rođendanskoj pjesmi HKR-a kazao je da je ideja bila odlična. “Također, pjesma je bila odlična, ekipa se zaista razveselila, a i band je fenomenalno odsvirao. Mislim da imamo dobar ljetni hit”, rekao je Hržica.

Alan je istaknuo: “Glazba je ta koja ore duboko i dolazi do srca. Nakon par godina kad pročitaš komentare ispod pjesme ponovno te motiviraju i daju potvrdu da se rade velike stvari. Najsretniji sam kada znam da je nekoga Božja ljubav dotakla kroz pjesmu i potaknula na promjenu života”.

Glazba je ta koja ore duboko i dolazi do srca.

Pjesmu “Živim uz radio” izvodi Molitvena zajednica Srce Isusovo. “Snimili smo to Vanessa Mioč, Marin Periš i ja. Sve ove kanale koji se čuju snimili nas troje”, istaknuo je.

“Veselimo se proslavi rođendana. Zahvaljujem i Marinu što se odazvao. Kad je čuo pjesmu odmah se odazvao. Jedan od mojih kumova u poznim godinama se obratio i krstio nakon četrdesetih. On samo kaže ‘Ja ti Alane moj slušam samo Hrvatski katolički radio i više ništa me ne zanima‘. Taj radio donosi jednu vedrinu, jedno veselje, jednu radost kao i što Božja riječ donosi radost. I takvu smo pjesmu i iskopali. Hvala autorima”, zaključio je.

Marin Periš, autor teksta kazao je da živjeti i moliti može uz radio, ali da mu raditi uz radio malo teže ide. “Mogu reći da slušam radio i to HKR. U vožnji ga vrlo često upalim. I kad sam razmišljao o tome kako ga opisati prvo mi je došla jedna vedrina, jedna ljepota, nešto što unosi sunce u naš živote. A kasnije dok sam razmatrao o tekstu u misli mi je došla i baka koja sluša i moli uz radio. Njima je možda najbolji trenutak molitve na HKR-u”, istaknuo je.

“Računam da će ljudi pjevušiti pjesmu i da će upravo zbog toga upaliti radio. Pjesma živi i dok pjevušiš na ulici i autu”, rekao je Periš.

 

Pjesmu “Živim uz radio” napisali su dugogodišnji glazbeni urednik HKR- a Slavko Nedić i Marin Periš.

Donosimo vam i tekst pjesme

Živim uz radio

Živim uz radio
Živim uz radio,
pjevam uz radio,
molim uz radio,
Katolički radio

Vozim se gradom i slušam rado
Valove koji nose me danom
Vrijeme je odmah sunčano, vedro
Lica se smiju nošena vjerom.
I kad sam doma HKR svira
Razlama Riječ i dušu mi dira,
Uz njega često dvostruko se molim,
Čini me boljim, zato ga volim.
Živim uz radio,
pjevam uz radio,
molim uz radio,
Katolički radio

Korak je lak i jača je vjera
Dok slijedim ritam svog HKR-a
Kad nema nikog s njim sam na kavi
Uvijek je tu ko prijatelj pravi!
Živjet je lijepo i širit ruke,
Grliti svijet uz njegove zvuke
Zove me uvijek zemlju da solim,
Čini me boljim, zato ga volim.

Note pjesme potražite ovdje! Note

Pjesmu poslušajte ovdje!

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja