Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sacro-ritam

Povodom 25. rođendana HKR-a snimljena pjesma "Živim uz radio"

U HKR-ovoj emisiji "Sacro ritam" u četvrtak, 12. svibnja, predstavljena je rođendanska pjesma HKR-a "Živim uz radio". Pjesma "Živim uz radio" rođendanski je poklon Molitvene zajednice Srce Isusovo. Pjesmu su predstavili Alan Hržica, glazbeni urednik i Marin Periš, autor pjesme.

VIDEO Poslušajte predivnu pjesmu "Evo me Isuse!"

Međubiskupijsko sjemenište u Zagrebu u suradnji sa poznatim kantautorima duhovne glazbe Zvonkom Palićem Jonathanom i Josipom Ćulumovićem snimili su, po prvi puta u povijesti Sjemeništa, glazbeni video spot s pjesmom „Evo me Isuse!“ za potrebe pastorala duhovnih zvanja Zagrebačke crkvene pokrajine i Crkve u Hrvata općenito.

"Božja pobjeda" vs. "Srce Isusovo" - Glazbeni duel u Sacro ritmu

U HKR-ovoj emisiji Sacro ritam bratski su se razračunale ove dvije popularne glazbeno molitvene zajednice. Pogledajte ovaj duel koji je jedinstven u katoličkom medijskom prostoru. Momci iz "Božje pobjede" i "Srca Isusova" odgovarali su na setove blic pitanja. Pogledajte tko je pobjednik?

NE PROPUSTITE SACRO RITAM Tko poniznije popravlja Krovove, ruši Zidine i roni u Dubine?

Ne propustite 1111. izdanje emisije Hrvatskog katoličkog radija "Sacro ritam" u četvrtak, 17. rujna, u 20 sati. Autor i urednik emisije Slavko Nedić odlučio se za posebno obilježavanje. Gosti emisije bit će predstavnici zajednica "Božja Pobjeda" i "Srce Isusovo", a tema se krije u naslovu "Tko poniznije popravlja Krovove, ruši Zidine i roni u Dubine“ s dodatkom: "I budi odgovoran jer, Gledaj, On te gleda“.

Poslušajte pjesmu o Gospi Ilačkoj "Izvor milosti"

Pjesma "Izvor milosti" autora vlč. Zvonimira Martinovića, u suradnji s vokalnim sastavom Đakovčanke i tamburaškog orkestra Rockoko studija premijerno je objavljena uoči Male Gospe 7. rujna u čast Gospi Ilačkoj.

Radojka Šverko o novoj pjesmi: Sakralna glazba je zasebni svijet u kojem zbilja uživam!

"Pjevala sam u mnogim manjim i većim crkvama te u inozemstvu. To me jako veseli i radim to, kako bi se reklo, sa svim guštima. To me podsjeti na godine rata kada sam održala veliki broj koncerata u crkvama, po manjim mjestima, otocima. Tamo gdje su boravile izbjeglice – pritom mislim na majke s djecom, stare nonice – koje bi se okupile u crkvama. To sam radila bez naknade i s puno emocija. Kada govorim o duhovnoj glazbi, uvijek se toga sjetim", rekla je, između ostaloga, Radojka Šverko u emisiji "Sacro ritam" HKR-a.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja