Budi dio naše mreže

„Ja vjerujem“ - Goran Grgić feat Nene & Rockoko Orchestra

„Ja vjerujem“ nova je pjesma Porinom nagrađenog autorskog tandema pjesnika Marka Pandurevića i skladatelja Slavka Nedića kojima se ovaj put pridružio i aranžer Krunoslav Dražić. 

/ Slavko Nedić

Podsjetimo, Marko Pandurević i Slavko Nedić su za svoj prvi autorski album „Čovjek i Bog iz Nazareta“ na kome su stihove govorili Glumci u Zagvozdu (Vedran Mlikota, Goran Navojec, Ivo Gregurević, Anja Šovagović Despot, Bojana Gregorić i Sanja Marin) 2008. godine dobili Porina za najbolji album duhovne glazbe. 

Porin 2008.: Slavko Nedić i Marko Pandurević

I pjesma „Ja vjerujem“ je upravo na tom tragu.

Nastala je u vrijeme ovog nevremena sa ciljem da u nama probudi pozitivne misli, a i probudi pomalo pozaspalu vjeru“, kazao je autor stihova Marko Pandurević.

Glazbeno gledajući pjesma „Ja vjerujem“ zanimljiv je spoj tamburaške glazbe s duboko proživljenim duhovnim tekstom, odlične i ne šablonizirane glazbe s vrlo zanimljivim aranžmanskim rješenjima u kojima se uz tamburaški sastav Rockoko Orchestra (8 tamburaša iz Slavonskog Broda) pojavljuje i gudački kvartet te akustična gitara.

Dodajmo još da se umjesto vokalnog soliste pojavljuje naš poznati glumac slavonskih korijena, Nacionalni prvak Drame Hrvatskog Narodnog kazališta u Zagrebu, Goran Grgić te u završnici i ženski vokalni ansambl Nene iz Bošnjaka pod vodstvom Damira Butkovića Bude. I ne manje bitno, snimanje i produkciju radio je velemajstor tona Tihomir Ivanetić, čovjek koji tamburašku glazbu uistinu živi ali ne boji se novih izazova što se u ovoj skladbi posebice može doživjeti.  I kad se sve to zbroji dobiva se jedna vrlo zanimljiva i dojmljiva skladba koja puno više podsjeća na rapsodiju nego na običnu tamburašku pjesmu. 

Živjeti nikada nije bilo lako ali je uvijek bilo lijepo. Stoga nikada ne smijemo  prestati vjerovati i prestati diviti se ljepotama ovoga života ma kako vrijeme teško bilo vjerovati se mora, poručuje ekipa pjesme “Ja vjerujem” koju čine: Slavko, Marko, Kruno, Goran, Tihomir, Budo i Nene. 

Ja vjerujem!

Još jače vjerujem!

Dok vani je vrijeme tišine koja razara

ove naše ljudske i pomalo grešne duše.

I sati i dani ovih životnih nedaća i oluja, 

kojima je, najveća zadaća

da ruše, baš sve pred sobom

sve ono što čovjek stvori.

Hrvatska premijera pjesme „Ja vjerujem“ bila u četvrtak, 29. listopada u emisiji Sacro ritam Hrvatskoga katoličkog radija. Video premijera spota bila je sutradan na CMC televiziji te u subotu u emisiji Dobro jutro Hrvatska. 

Cijelu emisiju Sacro ritam u kojoj je pored, pjesme “Ja vjerujem” predstavljena i nova pjesma grupe Emanuel Krist je Istina možete poslušati na priloženom linku. 

Video lyrics pjesme Ja vjerujem možete vidjeti ovdje:

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja