Budi dio naše mreže

Urednik glazbene redakcije Hrvatskog katoličkog radija Slavko Nedić, na treću obljetnicu smrti Olivera Dragojevića, za HKM se prisjetio suradnje s velikim glazbenikom i umjetnikom.

/ HKM

Dobih zadatak napisati par riječi o Oliveru Dragojeviću. Mislim si pa ništa lakše, Oliver je bio toliko drag i jednostavan čovjek da je o njemu najmanji problem napisati par lijepih riječi jer on je zaslužio mnogostruko više. Ali tada se nađoh u velikom problemu. Kako o Oliveru napisati samo par riječi i kako uopće započeti priču.

Njegove pjesme bile su melem za dušu kad smo bili i tužni i  sretni!

Većinu toga što znam o Oliveru čuo sam od drugih koji su se s njim družili puno više i svi su oni potvrdili dojam koji sam stekao u par svojih susreta s njim. S Oliverom sam imao dva intervjua kada smo u emisiji Novi zvuk predstavljali njegove albume “Vridilo je” te “Oliver Al’ Olympia”. Čuli smo se još nekoliko puta prilikom predstavljanja nekih njegovih singlova ili dueta također u emisiji Novi zvuk ili Sacro ritmu.

Mogli smo se čuti i puno više puta jer Oliverov broj telefona nije bio tajna, njega su imali svi. Mislim da ste Olivera mogli nazvati u bilo koje doba i s njim porazgovarati o bilo čemu. Uvijek je bio osoban i izravan. Nisu mu trebali menadžeri i producenti da bi komunicirao s ljudima.

Do njega se dolazilo izravnim pozivom na osobni broj za razliku od nekih zvijezda današnje estrade. Sjećam se njegovog čestog odgovora kad bih ga nazvao i najprije se ispričavao zbog smetnje on bi kazao: “ma šjor Slavko samo vi pitajte”. Jednostavnost je to koja vas obuzme.

Oliver će u svojim pjesmama živjeti dok je i nas!

I slušam ljude danas kako govore, otišao je Oliver i mnogi su tek njegovim odlaskom shvatili koju smo veličinu imali, ali na žalost tako to obično biva. Ali Oliver nije otišao jer nikada ne odlaze oni koji ostave trag u beskraju. 

Oliver će u svojim pjesmama živjeti dok je i nas. Jer te su pjesme zapravo interpretacije za nas. Uostalom s njegovim pjesmama smo rasli, zaljubljivali se, bile su melem za dušu i onda kada smo bili tužni i kada smo bili sretni.

Slavko Nedić

Oliver – Pred Tvojim vratima

Ujaci i Oliver Dragojević – Kako da Te ne volim

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja