Budi dio naše mreže

Duh Sveti nadahnuće je mnogim glazbenicima čije skladbe možete pjevati ovih dana pripremajući se za svetkovinu Duhova.

/ im

Svetkovina Duhova obilježava silazak Duha Svetoga na apostole, pedeset dana nakon Kristova uskrsnuća. Duhovi su ujedno i rođendan Crkve. Dok je uzlazio u nebo, Isus je učenicima obećao da ih neće ostaviti siročad, nego će im poslati Duha Branitelja. Pedeset dana nakon Uskrsa učenici su s Isusovom majkom bili okupljeni u dvorani Posljednje večere.

Evo kako taj događaj opisuju Djela apostolska: „Kad je napokon došao dan Pedesetnice, svi su bili zajedno na istome mjestu. I eto iznenada šuma s neba, kao kad se digne silan vjetar. Ispuni svu kuću u kojoj su bili. I pokažu im se kao neki ognjeni razdijeljeni jezici te siđe po jedan na svakoga od njih. Svi se napuniše Duha Svetoga i počeše govoriti drugim jezicima, kako im već Duh davaše zboriti.“

U Jeruzalemu je taj dan bilo mnoštvo Židova iz svih krajeva svijeta. Djela apostolska opisuju kako je svatko od njih čuo apostole zboriti na svome materinskom jeziku.  Mnogi od nazočnih, potaknuti ovim čudom, dali su se krstiti. Apostoli, dotad preplašeni i zbunjeni zbog svega što se dogodilo Isusu, snagom Duha neustrašivo kreću propovijedati Evanđelje. Duhovi ispunjavaju i dovršuju vazmeno otajstvo. Isus više nije tjelesno s nama, ali nam šalje svoga Duha, koji nas obasipa obiljem svojih darova i čini nas u punini djecom Božjom. Svi smo pozvani darovima Duha koji se daju svakom od nas raditi na „obnovi lica Zemlje“.

Pošalji Duha svojega

Budi vatra · Dom molitve Slavonski Brod

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja