Budi dio naše mreže

"Ovo je jedna od najmoćnijih priča obraćenja ikad napisanih", riječi su obraćenika o. Donalda Callowaya, dok nadbiskup San Francisca Salvatore Cordileone piše: "Patricia Sandoval ima doista nevjerojatnu priču o grijehu i patnji, ali i o milosti i iskupljenju. Iznad svega, ona je podsjetnik na to koliko nas Bog ljubi, hoda s nama čak i kad posrćemo i 'čini sve na dobro onima koji Ga ljube'."

/ Tihana Semijalac

“Ovo je jedna od najmoćnijih priča obraćenja ikad napisanih”, riječi su poznatog obraćenika o. Donalda Callowaya o knjizi “Preobražena” Patricije Sandoval, mlade Amerikanke meksičkog podrijetla, snažno zauzete u obrani života nerođenih. Patricijina životna priča, naime, vodi od slomljenog doma, teških veza, triju pobačaja, rada u klinici Planned Parenthood, pada u drogu, života s meksičkom mafijom i beskućništva do obraćenja u dodiru Božjeg milosrđa. Nadbiskup San Francisca Salvatore Cordileone također o knjizi piše:”Patricia Sandoval ima doista nevjerojatnu priču o grijehu i patnji, ali i o milosti i iskupljenju. Iznad svega, ona je podsjetnik na to koliko nas Bog ljubi, hoda s nama čak i kad posrćemo i ‘čini sve na dobro onima koji Ga ljube’.” Patricia je svoju životnu priču u travnju podijelila s hrvatskom javnošću u više gradova. Svjedočanstvo koje vam ovdje donosimo izrekla je na proslavi 10 godina udruge Hrvatska za život u crkvi sv. Josipa u Zagrebu, a objavljena je i u emisiji Život biraj Hrvatskoga katoličkog radija.

U prethodnom dijelu svjedočanstva Patricia Sandoval uvela nas je u svoj rani život i sretno djetinjstvo, nagovijestila zlo koje je “načelo” njezinu čistoću i nevinost, opisala teško iskustvo triju pobačaja te posvjedočila kakve je to posljedice ostavilo na nju i njezina mladića. Opisala je potom i kako je dosegla najveće dubine mračnog ponora te kako ju je jedan iskreni vapaj Bogu podigao na novi život. U nastavku pročitajte koje je milosti primila po pokajanju nakon što je iskreno zavapila Bogu iz dubine srca. Nakon uzdizanja iz životnog ponora, Patricia je zaključila:

Mogla sam ili šutjeti, zadržati priču za sebe, ili podići svoj križ i govoriti svijetu o Božjem milosrđu

“…Dakle, ako ste imali namjerni ili spontani pobačaj ili gubitak, nije sve izgubljeno. Vaša djeca žive u Božjoj slavi i jednog dana ćete biti s njima zauvijek. Vrlo je važno da se molite pred Isusom u Presvetom Oltarskom Sakramentu i pitate ga: ‘Kojeg je spola moje dijete?’ Tako ćete im dati identitet i ime. Ja sam imala dva izbora u životu nakon što sam primila obilje Božjeg milosrđa: Mogla sam ili šutjeti, zadržati priču za sebe i milost samo za sebe, ili podići svoj križ i javno pričati svoju priču, govoriti svijetu o Božjem milosrđu. To je uistinu vrlo težak križ jer sam izgubila obitelj i prijatelje i bila progonjena. Kada vi budete branili život, jer svi smo pozvani braniti život, i vi ćete biti osuđivani, ismijavani i progonjeni zbog nerođenih. Ali kad vas progone i ponižavaju uskliknite: ‘Aleluja!’, jer vršite Božju volju. Vjerujem da će nam na sudnji dan Bog reći: ‘U vaše vrijeme majke i očevi su ubijali vlastitu djecu u majčinoj utrobi, što ste vi učinili za njih?’ Moramo biti svjesni da naša kruna slave nije na zemlji, već nas naša vječna nagrada, naša kruna slave, čeka na nebesima. Stoga se ne bojte biti odvažni i hrabri. Morate učiniti nešto da zaustavite pobačaj u svojoj zemlji, jer ne spašavate samo jedno dijete od pobačaja, spašavate čitave generacije. Kada jedno dijete spasite od pobačaja, spašavate čitav njegov budući rod. A Hrvatska ne treba pobačene generacije, zato vas danas pozivam da budete dio pro-life pokreta.”

Bog je vjeran jer našu bijedu pretvara u svoju slavu

Svoje svjedočanstvo od droge, beskućništva i klinike za pobačaje do slobode i blagoslova, Patricia Sandoval zaključuje milostima i darovima koje je primila po pokajanju:

“Bog mi je dao divnog muža. Živjela sam čistoću, počela ispočetka i molila devet godina za budućeg muža. I Bog mi je dao nevjerojatnog ‘svetog Josipa’. Ali nakon vjenčanja, zapravo sam shvatila da je on neka vrsta nesavršenog ‘svetog Josipa’, no to je u redu, jer i ja sam nesavršena ‘Marija’. Gospodin mi je podario i dvije djevojčice. Moja prva djevojčica zove se Maria Victoria, jer je prva pobjeda nakon tri pobačaja. Moja druga djevojčica ima dvije godine, zove se Chiara Lumena i još uvijek molim Boga da mi podari još djece; stoga vas molim da molite za nas. A Bog je vjeran jer našu bijedu pretvara u svoju slavu.”

Nakon što je prisustvovala utočištu Rachel’s Vineyard za žene nakon pobačaja, došla je do duboke spoznaje te je dala obećanje svojoj djeci:

Divno je spoznati da su moja djeca živa, da sam ja majka i da ću ih jednog dana vidjeti

“Nekim čudom završila sam tamo jednog petka poslijepodne puna srama i straha, osjećajući se kao ubojica. Duboko u sebi osjećala sam – ja sam učinila pobačaj. Ubila sam svojih troje djece. I to je to. Nisam razmišljala ni o čemu drugom osim o tome. No u tom utočištu Gospodin je preobrazio moje srce. Bio je toliki dar spoznati da sam zapravo majka, da nisam tek žena koja je ubila svojih troje djece, oni ne postoje i to je to. Točka. Ne, ne! Divan je dar znati da moja djeca i dalje žive jer Gospodin je Gospodar života, On je došao izvojevati pobjedu nad smrću. Divno je spoznati da su moja djeca živa, da sam ja majka i da ću ih jednog dana vidjeti. To nije njihov kraj i nije sve svršeno! Ne, iznad svega je milosrđe! I tog vikenda dala sam obećanje svojoj djeci da ću, pošto sam im oduzela život i nisam im dala priliku da žive ovdje na Zemlji, učiniti sve da popravim štetu koju sam nanijela drugim ljudima, sebi, njima, da ću učiniti sve što je mojoj moći da obranim život i budem glas onih koji glasa nemaju.”

Patricia Sandoval s obitelji / Foto: Facebook “Patricia Sandoval”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja