Budi dio naše mreže

"Život se zadobiva razdajući ga i gubeći. Tek tako život ima priliku za ishod u kojem je moguć obilan urod", poručuje fra Velimir Bavrka.

/ im

‘Duhovni poticaj – Živo vrelo’ za Radiopostaju Mir Međugorje pripremio je fra Velimir Bavrka, član Franjevačke provincije Sv. Križa Bosna Srebrena, koji obnaša službu župnika u Vitezu.

Govor križa je drugačiji od naše logike, od naših planova. Križ govori logikom pšeničnog zrna koje mora umrijeti da bi dalo urod. Život se zadobiva razdajući ga i gubeći. Tek tako život ima priliku za ishod u kojem je moguć obilan urod. Tako će i Isus privući svojim križem: “A ja, kad budem uzdignut sa zemlje, sve ću privući k sebi. Oko Isusa ljudi su se tiskali jer je bio pun ljubavi.

Ipak, najviše je privukao sve k sebi onda, kada više nije mogao ništa po ljudsku. Kad je bio prikovan za križ!

Ipak, najviše je privukao sve k sebi onda, kada više nije mogao ništa po ljudsku. Kad je bio prikovan za križ! Kad nije učinio ni jedan pomak! Nije li to poruka ohrabrenja za sve nas koji mislimo da nismo korisni? I u takvoj prikovanosti moguće je ljubiti i služiti životu! Gospodine Isuse Kriste! Ti nas, prikovan na križu i uzdignut sa zemlje, tome nauči!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja