Budi dio naše mreže

"Neki problemi poput bolesti i nekih situacija izgledaju nerješivi i možda neće imati pozitivan ishod na prvi pogled, ali trebamo se suočiti i s time, a ne bježati od toga. Nije lako prihvatiti da ćemo nekoga izgubiti, ali ako smo vjernici onda smrt za nas nije kraj, nego početak drugačijeg i boljeg života! Koliko god bilo teško prihvatiti rastanak, naša nada nije u ovome svijetu. Od samoga krštenja spremamo se za odlazak k Ocu, ali nam je teško prihvatiti odlazak. Euharistija nam je tu izvor svake utjehe i nade kako ovaj život nije kraj, nego samo jedan dio života za koji se spremamo", piše fra Vinko Brković, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

/ im

Život često puta zna biti težak, neizdrživ do te mjere da poželimo umrijeti ili da se nikad nismo rodili. Muče nas mnoge stvari, od obaveza u obitelji, na poslu ili u školi. Možda će se nekome naš problem činiti glupim ili nebitnim, ali naš problem je nama uvijek najveći. Možemo ga pokušati uspoređivati s drugima, ali to nema smisla jer i dalje naš problem ostaje naš i za nas je on najvažniji. Ne možemo pobjeći od njega jer je on uvijek uz nas. Jedini način da krenemo rješavati naš problem je da se suočimo s njime. Jedino u susretu s tim problemom možemo vidjeti koliki je on zapravo. Samo u tom susretu s problemom onda shvaćamo njegove razmjere i onda ga možemo objektivnije sagledati i krenuti u rješavanje.

Nije lako prihvatiti da ćemo nekoga izgubiti, ali ako smo vjernici onda smrt za nas nije kraj, nego početak drugačijeg i boljeg života!

Neki problemi poput bolesti i nekih situacija izgledaju nerješivi i možda neće imati pozitivan ishod na prvi pogled, ali trebamo se suočiti i s time, a ne bježati od toga. Nije lako prihvatiti da ćemo nekoga izgubiti, ali ako smo vjernici onda smrt za nas nije kraj, nego početak drugačijeg i boljeg života! Koliko god bilo teško prihvatiti rastanak, naša nada nije u ovome svijetu. Od samoga krštenja spremamo se za odlazak k Ocu, ali nam je teško prihvatiti odlazak. Euharistija nam je tu izvor svake utjehe i nade kako ovaj život nije kraj, nego samo jedan dio života za koji se spremamo.

Ne trebamo se bojati pustiti ljude iz našega života jer nema ih smisla držati ako oni ne žele biti tu.

Ne trebamo se bojati pustiti ljude iz našega života jer nema ih smisla držati ako oni ne žele biti tu. Nije lako živjeti tako u životu, ali vidjet ćemo kako je to jedino ispravno. Život je predivna stvar i uvijek treba naći razlog za radost i slavlje jer naši životi pripadaju Bogu. Mi živimo ovaj život, ali gdje je naše povjerenje u Oca koji će nam dati sve što je potrebno? Dao nam je svoga Sina, zašto nam ne bi dao sve ostalo što nam je potrebno? Gdje je naše blago, kamo smjeramo i gdje ga skupljamo? Život je lijep, učimo se živjeti ga od Onoga koji jest Život!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Vinko Brković (@fravinkobrkovic)

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja