Budi dio naše mreže

Ključna riječ: fra-vinko-brkovic

Fra Vinko Brković: Nosimo titulu kršćanina, ali živimo li tako?

"Sakramenti su Božji dar nama te se trebamo zapitati koliko vjerujemo Bogu da On djeluje preko njih? Euharistija i ispovijed su nam na dohvat ruke, ali kako im pristupamo? Ispovijed obnavlja milost krštenja, ali koliko često i kako joj prisutamo? Kako pristupamo euharistiji? Vjerujemo li u stvarnu prisutnost Kristovu? Puno je pitanja, ali samo uz pitanja možemo doći do odgovora", piše fra Vinko Brković, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

FRA VINKO BRKOVIĆ Bilo bi lijepo proslaviti Božić sa slavljenikom, a ne s uljezima

"Sve to razumijem za druge, ali za vjernike ne mogu razumjeti kako neki deda, orašar ili gnom mogu biti prihvatljivije priče od toga da je Bog postao djetetom kako bi bio s nama Bog? Kako je moguće da prihvatimo sve to u kuće, a maknemo jaslice? Došli smo do te mjere da se biskup ispričava zato što je rekao da Djed Božićnjak ne postoji, nego da se u Božiću radi o Kristu, koji sumrak pameti", piše fra Vinko Brković, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Dočekati Božić uređene kuće, ali tamne duše je promašeni smisao svega što slavimo

"Doći na misu polnoćku ili danju (ako smo bili na polnoćki, svejedno treba doći i na danju misu 25.12), a ne pričestiti se, suprotno je svemu za što smo se pripremali. Sam Krist je bio položen u jasle (mjesto gdje stoji hrana za stoku) i tako nam već tada postao poruka kako je on jedina hrana za život. Znati sve to, a i dalje svjesno izbjegavati ispovijed i pričest znači promašiti svu bit svetkovine. On je došao biti s nama Bog, a zašto onda mi odbacujemo mogućnost biti s Njime?", piše fra Vinko Brković, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Život s Bogom je radost koju ti nitko ne može oduzeti osim tebe samoga

"Život u radosti podrazumijeva da znamo plakati sa zaplakanima, a radovati se s radosnima. Radost života možeš si jedino ti oduzeti, ako zaboraviš kako je Gospodin tvorac istinske sreće i kako će istinska sreća biti jedino u Raju", piše fra Vinko Brković, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

FRA VINKO BRKOVIĆ Možete dobiti neke plodove na misi, ali ako se ne pričestite promašili ste bit!

"Jer doći na misu, a ne pričestiti se zbog grijeha je najveća glupost koju možete napraviti. Biti na misi i samo promatrati jest kao da uđete u najdraži restoran i da gledate kako se hrana pripravlja, a vi na kraju izađete, a da niste ni okusili. Možete osjetiti miris i dobiti dojam toga jela, ali promašili ste bit. Ista stvar je i s euharistijom. Možete dobiti neke plodove na misi, ali ako se ne pričestite promašili ste bit!", piše fra Vinko Brković, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Advent nisu lampice i borovi, nisu kobasice i kuhano vino. U Adventu možemo bez svega toga doživjeti istinsku radost Božića

"Advent je vrijeme iščekivanja, a kada iščekujemo nekoga onda se pobrinemo da nam je kuća uredna, a mi spremljeni i uglađeni. Kakva je naša nutrina? Jesmo li uglađeni i spremni za Kristov dolazak? Imamo 28 dana da se dovedemo u red kako bismo bili spremni, nemojmo to propustiti! Što ti je na duši, koji teret nosiš? Zašto ga ne pustiš kako bi ovaj Božić bio susret s Kristom, a čitav Advent radosno iščekivanje? Gospodin dolazi ispuniti svoje obećanje, ali bez tebe to ne može učiniti. Radosno iščekivanje može doći samo s tvoje strane, što ćeš onda učiniti?", piše fra Vinko Brković, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Fra Vinko Brković: Zašto je tako teško vidjeti da je čovjek preko puta mene, moj brat?

"Dokle ćeš brate i sestro bježati od brata i sestre? Dokle ćeš slušati druge koji ti govore kako su ti to neprijatelji? Znamo tko je otac laži i koji mu je cilj, ali trebali bismo vjerovati onome koji je Ljubav. Jesmo li spremni okrenuti se od laži prema ljubavi? Jesmo li spremni vidjeti brata u potrebi, a ne više neprijatelja?", piše fra Vinko Brković, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Život je lijep, učimo se živjeti ga od Onoga koji jest Život!

"Neki problemi poput bolesti i nekih situacija izgledaju nerješivi i možda neće imati pozitivan ishod na prvi pogled, ali trebamo se suočiti i s time, a ne bježati od toga. Nije lako prihvatiti da ćemo nekoga izgubiti, ali ako smo vjernici onda smrt za nas nije kraj, nego početak drugačijeg i boljeg života! Koliko god bilo teško prihvatiti rastanak, naša nada nije u ovome svijetu. Od samoga krštenja spremamo se za odlazak k Ocu, ali nam je teško prihvatiti odlazak. Euharistija nam je tu izvor svake utjehe i nade kako ovaj život nije kraj, nego samo jedan dio života za koji se spremamo", piše fra Vinko Brković, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Dopustimo Bogu da nas oslobađa naših idola i nas samih

"Priznajemo svoje grijehe i propuste u ispovijedi i obnovimo Savez u euharistiji. Dopustimo Bogu da nas oslobađa naših idola i nas samih. Ne moramo mi uvijek biti u kontroli. Neka nas Bog pročisti kao što vatra čisti zlato. Za slobodu te Krist oslobodio, zašto onda odbacuješ tu slobodu?", piše fra Vinko Brković, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

FRA VINKO BRKOVIĆ Roditelji učite se odgoju od onoga koji je najsavršeniji Odgojitelj

"Roditelji učite se odgoju od onoga koji je najsavršeniji Odgojitelj. Učite se žrtvi od onoga koji je podnio savršenu žrtvu kako bismo svi živjeli. Očevi, ne bojte se slijediti primjere tolikih svetaca, a ponajprije sv. Josipa. Žrtvujte se za svoju obitelj, borite se do zadnje kapi krvi, a ne do posljednjeg postotka baterije. Majke, slijedite primjere tolikih svetih žena, a ponajprije Marije. Biti majkom je najuzvišeniji poziv, nemojte ga prokockati gledajući više sebe na ekranu, nego što gledate dijete kako raste", piše fra Vinko Brković, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja