Budi dio naše mreže

Ključna riječ: fra-vinko-brkovic

FRA VINKO BRKOVIĆ Bog želi uvijek biti blizak čovjeku

Na kraju, sjetimo se uvijek da je Bog taj koji nam se želi obratiti tako da ga razumijemo, da vidimo njegovu blizinu. Želi našu sreću jer smo njegova djeca. Liturgija nije ništa manje vrijedna ukoliko je razumljiva, to je samo prilika da bolje uđemo u bit samoga slavlja i tako budemo zaista dionici Božjeg otajstva.

FRA VINKO BRKOVIĆ Život je samo jedan i treba ga živjeti onako kako Krist želi

Krist će dati snage svakome za izdržati sve što je pred njim, ali to podrazumijeva da ostavimo sve iza nas pa uključujući i mišljenja drugih. Jer drugi će uvijek pričati, ali oni neće biti uz vas kada bude trebalo živjeti. A hoćeš li ti imati vremena živjeti dok oni završe svoje priče? Jedini trenutak koji imaš je sadašnji, što ćeš učiniti s njime?

Puno duhovnosti, a nigdje Isusa

"Ne biste trebali graditi svoju vjeru samo na tome što osjećate ili što mislite da je ispravno, bez obzira na to koliko dobre argumente imali s deset fusnota ispod njih. Slijedite Krista unutar Crkve i budite poslušni toj istoj Crkvi koju je On utemeljio i kojoj je dao vlast. Možda su nam neke stvari nejasne i nerazumljive, ali imajte povjerenja u Oca da On zna što radi jer to je primjer koji nam daju Sveto pismo i sama Crkva. Ovo vrijeme nije ništa bolje ili gore od drugih vremena, ali je jedino u kojem možete postići svetost", piše fra Vinko Brković, franjevac HFP. sv. Ćirla i Metoda.

FRA VINKO BRKOVIĆ Budi hrabar i donesi odluku!

Odlučite, makar i pogriješili, ali samo odlučite! Razmišljajte, ali odluku morate donijeti u jednom trenutku, ne smije to nitko drugi u vaše ime. Molite, ali odlučite, Gospodin će vam dati, ali morate sami odlučiti! Krenite, odlučite i budite hrabri priznati pogrešku i krenuti iznova!

Zastanimo u tišini i razmislimo o onome što je Krist za nas učinio

"A tebi zapovijedam: Probudi se ti što spavaš, jer te nisam za to stvorio da ležiš vezan u podzemlju. Ustani od mrtvih. Ja sam život mrtvima. Ustani, djelo ruku mojih! Ustani, sliko i priliko moja. Stvoren si sličan meni. Ustani, iziđimo odavde! Ti si u meni a ja u tebi, jer smo jedna nedjeljiva osoba."

FRA VINKO BRKOVIĆ Jesmo li svjesni kako su obredi današnjeg dana važniji od svih kolača i jaja?

"Zaustavimo se večeras u obredima Velikoga četvrtka i nemojmo samo promatrati, nego sudjelujmo u otajstvu Božje ljubavi. To otajstvo nije vidljivo samo danas i nemojmo se ograničiti samo na večerašnje slavlje. Pristupajmo što češće oltaru Gospodnjem i hranimo se samim Kristom jer to je njegova želja", piše fra Vinko Brković. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Pročitajte upute fra Vinka Brkovića za razmatranje Muke

"Promatraj onu rajsku ljepotu i pusti da vani umre zli razbojnik s psovkom na usnama. Ako si kao Josip Arimatejac, traži Kristovo tijelo od onoga koji ga je raspeo. Neka tvoja bude pomirna žrtva svijeta. Ako si kao Nikodem, onaj noćni štovalac Božji, pomašću za ukop pomaži Gospodina. Ako si koja od Marija, ili Saloma; ili Ivana, rano jutrom prolijevaj suze. Nastoj najprije otkloniti kamen, pa ćeš možda vidjeti anđele, pače i samoga Gospodina Isusa", poručuje fra Vinko Brković na svojim društvenim mrežama. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

PORUKA PAPE BENEDIKTA XVI.: Pravi smisao sakramenta euharistije

"Nema ničega ljepšeg nego dopustiti da nas evanđelje iznenadi. Nema ničega ljepšeg od susreta s Kristom. Nema ničega ljepšeg nego njega upoznati i drugima priopćiti svoje prijateljstvo s njim. Ta tvrdnja postaje još snažnijom ako pomislimo na otajstvo euharistije", kazao je papa emeritus Benedikt XVI.

FRA VINKO BRKOVIĆ: Ugledaj se na svetog Josipa

Franjevac Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Vinko Brković na svojim je društvenim mrežama objavio promišljanje u povodu blagdana sv. Josipa u kojem poručuje da je sv. Josip bio čovjek šutnje jer je njegovo djelovanje proizlazilo iz njegove šutnje i spremnosti da čuje Božji glas. U nastavku prenosimo promišljanje fra Vinka Brkovića. 

Je li tuga dokaz nepovjerenja u Boga?

Sam Krist nas poziva da dođemo svi umorni i opterećeni te će nas On odmoriti. Dopušta Petru, Jakovu i Ivanu da spavaju kada vidi da ne mogu bdjeti više, jer zna da neće spavati nakon toga zbog svega što slijedi. Krist će nas odmoriti, dođimo k Njemu, a ne guruima koji prodaju svoju duhovnost kao opće pravilo života.

1 2 3 7
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja