Budi dio naše mreže

Poniznost je kada uskladiš svoje srce i svoj način razmišljanja s Istinom. No, tu istinu čini nekoliko različitih istina! Koje su to? Poslušajte u videu vlč. Petra Mlakara u projektu "Pod Smokvom".

/ hk

Ako želiš biti ponizan, onda je ovo video za tebe! Što je poniznost, a što lažna poniznost? Kako biti ponizan? Sve su to pitanja na koja ćeš dobiti odgovor. Vlč. Petar Mlakar iznosi pet istina o poniznosti, pet činjenica koje moramo svi usvojiti u svoje srce ako želimo biti ponizni. One nam mogu biti pokazatelj u kojoj mjeri smo ponizni, a u kojoj oholi.

“Iz prave vjere u Boga i iz pravog pouzdanja u Boga kao stvoritelja proizlazi zdravo samopouzdanje i samopoštovanje. Isus je rekao: ‘Ljubi Boga svim srcem svojim’, ali je i rekao: ‘Ljubi bliženja svoga kao sebe samoga’. Dakle, čovječe, sebe trebaš voljeti, a onda voljeti i druge ljude”, poručio je vlč. Mlakar.

Poniznost je istina!

Ljubav prema sebi o kojoj govori Isus je nešto sasvim drugo od sebičnost, rekao je vlč. Mlakar, pojasnivši da je sebično kada netko samo misli na sebe. “Ljubav prema sebi je kada mislim na sebe, ali mislim jednako i na druge. To je pravi put! Ljubav prema sebi se ni na koji način ne protivi poniznosti ako ju ispravno shvatimo”, rekao je.

Što je poniznost? Poniznost je istina, rekla je sv. Terezija Avilska, a slično su govorili i drugi sveci. Poniznost je kada uskladiš svoje srce i svoj način razmišljanja s Istinom. No, tu istinu čini nekoliko različitih istina! Koje su to? Poslušajte u videu!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja