Budi dio naše mreže

Ključna riječ: istina

ARGUMENTI O dezinformacijama, stanju u (katoličkom) novinarstvu i "Glasu istine"

Razvoj tehnologija pospješio je i količinu dezinformacija u javnom prostoru. Kako se u masi nikad dostupnijih i bržih informacija može snaći prosječan konzument medija? Kako razlikovati istinu od polovične istine ili čak potpune laži? Kakve novinare obrazujemo? I što čini Agencija za elektroničke medije da bi potaknula kvalitetno novinarstvo? O tim temama, potaknuti projektom HKS-a „Glas istine", razgovarali smo u Argumentima u srijedu 6. prosinca s doc. dr. sc. Lanom Ciboci Perša s Hrvatskog katoličkog sveučilišta, članicom Vijeća za elektroničke medije Anitom Malenica te s urednicom portala Hrvatske katoličke mreže Dianom Tikvić.

Kamo ja idem, put znaš

U današnjem Evanđelju, Isus obećava: "Činit ćete djela koja ja činim... i veća od njih ćete činiti". Vjerujemo li doista da možemo činiti i veća djela?

Zahvalimo Mu na daru svete pričesti

U Presvetom Sakramentu Krist prigušuje sjaj svoje vječne slave skrivajući svoju prisutnost. Pa ipak, kakav je privlačan taj dugotrajni sjaj ove komunikacije čistoj duši! Božja dobrota u svoj svojoj besprijekornoj ljepoti nije skrivena od stvorenja. To je sve što duša treba da se s posebnom snagom i uvjerljivošću uvjeri da nas jedna sveta pričest može učiniti svecima.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja