Budi dio naše mreže

Vlč. Boris Dabo: "Nedostaje nam misionara! Mladi, odazovite se"

Vlč. Boris Dabo hrvatski je misionar koji već 36 godina djeluje u Zambiji. U razgovoru s Marijetom Martić i Eminom Dabo Hunjak, u njihovom novom videu objavljenom na YouTube kanalu "Chance for Walk", pojasnio je kako izgledaju karizmatski susreti u Africi, zašto mladi prihvaćaju vjeru lakše nego stariji te što katoličke misije znače za Afriku.

/ hk

Objašnjavajući kako se u Africi provodi evangelizacija, vlč. Boris rekao je kako mladi prihvaćaju vjeru puno lakše nego stariji.

“Mladi koji nisu u braku su slobodni i lako prihvaćaju vjeru u Bogu. Kada je netko u braku, postane kompliciranije. Ponekad se žena obrati, a muškarac ne. Ona se želi krstiti, a njega nije briga za to. No, može biti i obrnuta situacija”, istaknuo je vlč. Boris.

Vlč. Boris Dabo / Foto: biskupijakrk.hr

Rekao je i kako su katoličke misije u Afriku uvijek donosile, a i još uvijek donose, vjeru. Vjera je ta koja donosi svjetlo i prosvjetljuje čovjeka. Svakako, katoličke misije odigrale su i važnu ulogu u razvoju edukacije i zdravstva.

Vlč. Boris istaknuo je kako nema mnogo mladih misionara te je pozvao mlade da se odazovu Božjem pozivu.

“U misijama je sve i lako i teško. Ako imaš nešto što te motivira, onda i ono teško postaje lako. Ako te Gospodin pozvao, onda moraš biti vjeran tom pozivu i On će ti reći što trebaš činiti. Kamo te On poziva, tamo idi”, rekao je vlč. Boris.

https://www.youtube.com/watch?v=sZKh2PoMPgA

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja