Budi dio naše mreže

Vjeruješ li da ti ovu korizmu Gospodin može otvoriti srce za njegovu ljubav? Vjeruješ li da po prvi puta i ti možeš osjetiti da te ljubi? Zakoračimo zajedno prema toj vjeri.

/ Ivana Markić

Nekada mislimo da smo dovoljno upoznali Gospodina, da sve znamo o njemu i da nas ništa više ne može iznenaditi. No, onda se dogode situacije u kojima spoznamo da smo ga samo ukalupili u naša očekivanja, naše ideje i želje. Postoje one situacije koje nam otvore srce da ga možda po prvi puta u životu susretnemo kao živog Boga. A ovo je jedna od mojih situacija.

Bog je ljubav

Za mene je ovo dugo bila floskula koja mi je išla na živce. Imala sam osjećaj da ljudi kada ne znaju što će reći onda smo ponavljaju: „Bog je ljubav. Bog te voli“. Što su oni više to govorili u meni se javljala sve veća frustracija. Znala sam negdje u glavi da je to istina, ali moje srce to nije bilo spremno prihvatiti pa sam zato često tako i reagirala. Sav moj otpor prema tome proizlazio je iz krive slike o Bogu.

Znala sam negdje u glavi da je to istina, ali moje srce to nije bilo spremno prihvatiti pa sam zato često tako i reagirala. Sav moj otpor prema tome proizlazio je iz krive slike o Bogu.

Na hodočašću Stopama sv. Franje zaustavili smo se na La Verni i sreli smo jednog franjevca iz Hrvatske koji nas je proveo po samostanu i ispričao nam pojedinosti iz života sv. Franje koje je ondje doživljavao. Pa nam je tako ispričao jednu situaciju koja je otvorila oči moga srca barem malo više nego prije.

Ne znam koliko vam je poznato, ali sv. Franju je često proganjao Sotona. I upravo kada je boravio na La Verni imao je susret s njim i bježeći od njega skrio se u neku usjeklinu u stijenama. Bilo mu je čudno otkud ta usjeklina, ali još čudnije kako mu Sotona ne uspijeva prići. Sv. Franji je to bilo čudno, pitao se kako je moguće da mu nije uspio prići iako je bio na malenoj udaljenosti. Narav sv. Franje je bila takva da je za svaku sitnicu tražio odgovor od Gospodina. Danima je predavao kroz molitvu i post taj događaj pitajući se kako je to bilo moguće i otkud ta usjeklina u stijenama.

Nakon nekoliko mjeseci sv. Franjo je dobio odgovor od Gospodina: „Dok sam umirao na križu vidio sam tvoju borbu i u trenutku potresa nastala je ta usjeklina u stijeni kako bi se ti mogao u tom trenutku skriti u nju“.

U srcu mi je u tom trenutku odzvonilo kako je i mene Gospodin vidio na križu. Pa nije on samo dao život za sv. Franju nego i za mene.

U srcu mi je u tom trenutku odzvonilo kako je i mene Gospodin vidio na križu. Pa nije on samo dao život za sv. Franju nego i za mene. U tim trenucima uzeo je sve moje boli, terete i dao svoj život za mene. Pomislila sam: “Gospodine moj, toliko si me ljubio da si dao život za mene. Sramim se što tek sad to spoznajem”.

Osjetila sam kako mi srce po prvi puta izgovara da je Bog ljubav. U tom trenutku sam shvatila da to nije floskula, da Isusova žrtva na križu nije bila samo za neke tamo, nego i za mene.

Osjetila sam kako mi srce po prvi puta izgovara da je Bog ljubav. U tom trenutku sam shvatila da to nije floskula, da Isusova žrtva na križu nije bila samo za neke tamo, nego i za mene. I tada sam shvatila da tek kada mi sami u svom životu upoznamo tu Ljubav za nas to postaje istina, a ne floskula.

Stoga, nemojmo na silu drugima pokušavati usaditi to kao istinu nego prepustimo Bogu da im on pokaže put do njega, pustimo mu da ih on dovede na izvor. U protivnom ćemo napraviti samo kontra efekt i udaljiti još više te ljude od njega.

Vjeruješ li?

Dragi čitatelju, možda si tisuću puta čuo da je Bog ljubav i da te ljubi, ali u svom srcu ne osjećaš to. Zastani ovih dana pred križ i pogledaj u tu Ljubav. Možda se nalaziš u svojim borbama i patnjama, ali sjeti se da je i on sve to prošao za tebe. Sjeti se da je njegov pogled upućen tebi.

Vjeruješ li da ti ovu korizmu Gospodin može otvoriti srce za njegovu ljubav? Vjeruješ li da po prvi puta i ti možeš osjetiti da te ljubi?

Vjeruješ li da ti ovu korizmu Gospodin može otvoriti srce za njegovu ljubav? Vjeruješ li da po prvi puta i ti možeš osjetiti da te ljubi? U najtežim trenucima sjeti se da je na križu gledao baš tebe i tvoj život. Sjeti se da ti je pripremo i obranu i štit kao i sv. Franji. Poslušaj i ti riječi koje ti upućuje s križa.

Vapimo zajedno: Gospodine, pomozi nam da te prepoznamo.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja