Budi dio naše mreže

Ključna riječ: bog-je-ljubav

"Vrijeme je da izgradimo novi društveni poredak - poredak Božje ljubavi"

Župnik Župe Karmelske Gospe u Bagaloviću, don Damir Bistrić objavio je poticajan tekst u kojem podsjeća da nas Bog želi slobodne od svakog ropstva i navezanosti te naglašava važnost izgradnje društva u kojem će Bog biti prisutan. Kaže da se nalazimo u društvu koje je odbacilo pravog Boga, a klanja se moćnicima koji ograničavaju sve ljudske slobode.

O, koliko si me ljubio, Isuse!

"Toliko si me ljubio, Isuse, a ja sam se udaljavao od tebe, drugdje tražeći sreću… Sada razumijem da beskonačnu ljubav koju sam tražio mogu pronaći samo u tvome srcu i u tvome pogledu". Uronite srcem u ovu meditaciju, prinesite svoju slabost i grješnost pred Isusov križ i dopustite mu da vas ljubi.

SVJEDOČANSTVO Moje tromjesečno dijete dovelo me bliže Bogu!

Volim promatrati dijete koju mi je Gospodin dao, a jednako tako On uživa u promatranju svoje djece. On svako svoje dijete ima na oku baš svaku sekundu dana, što je nama ljudima nemoguće. Gleda nas od buđenja do počinka s jednakom ljubavlju i zanimanjem.

Kakve veze Božja ljubav ima s ljudskom ljubavlju?

Božja ljubav temelj je odnosa s drugim ljudima. I kada mu otvorimo svoje srce, On će iscijeliti svaku bol i svaku ranu. Iscijelio je toliko ljudi, toliko srdaca, zašto ne bi i svakoga od nas? I, znate što? Nigdje ne piše "Bog je ljubav" samo za one koji nisu grešnici. Hej! Pa takvi ne postoje, svi smo mi grešni!

Benedikt XVI. o kršćanskoj ljubavi – Je li kršćanstvo uništilo eros?

"Bog je ljubav i tko ostaje u ljubavi, u Bogu ostaje, i Bog u njemu" (1 Iv 4,16). Ove riječi iz Prve Ivanove poslanice izražavaju na vrlo jasan način središte kršćanske vjere: kršćansku sliku o Bogu i sliku čovjeka i njegova puta koja iz toga proizlazi. Osim toga, u tome istom retku, Ivan nam nudi, da tako kažemo, sažeti obrazac kršćanskog života: "I mi smo upoznali ljubav koju Bog ima prema nama i povjerovali joj".

VIDEO Starica poljubila noge LGBT aktivistici

Goran Andrijanić, novinar poljskog portala Wpolityce.pl i tjednika Sieci, na svom je Facebook profilu objavio video koji prikazuje kako je gesta ljubavi starice pokazala djevojci snagu Kristove ljubavi. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Ljubav nas ujedinjuje

Ljubav ima moć da nas sve ujedini s Bogom. Ljubav nas motivira da slobodno prihvaćamo Božje zapovijedi i da ih živimo u svom životu. Sretni smo i ljubljeni, ako nam ljubav omogućuje život u skladu i u poštivanju Božjih zapovijedi.

Što je prava ljubav?

Svijet oduvijek u poeziji i pjesmi postavlja pitanje: "Što je prava ljubav?" U svojoj prvoj enciklici iz 2005. godine papa Benedikt XVI. predložio je odgovor. Zapravo nas podsjeća da nam je Bog već otkrio odgovor: "U ovom je ljubav: ne da smo mi ljubili Boga, nego - on je ljubio nas i poslao Sina svoga kao pomirnicu za grijehe naše. (1. Iv 4, 10).

Najljepši opis Boga dao nam je sveti Ivan apostol

Ivan je najbolje zapamtio i svojim životom pokazao Isusove riječi: ‘Ovo je zapovijed moja: Ljubite jedan drugoga, kao što sam ja ljubio vas!’ Ovaj je apostol čitav život bio propovjednik Božje ljubavi.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja