Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sv-franjo

POD KRIŽEM Snaga molitve

U emisiji Pod križem HKR-a fra Vladimir Vidović govorio je o snazi molitve. "Koji se je svetac posvetio bez molitve? Molitva im je bila hrana pobožnosti i svetosti. Uostalom, molitva je crkvena i božanska zapovijed: „Valja svagda moliti i nikada ne prestati“ (Lk 18,1)", poručio je između ostalog.

Evo tko su bili prvi franjevci na našim prostorima

Tko su bili prvi franjevci na našim prostorima, a tko su bili prvi franjevački misionari koji su stupili na tlo Amerike? Povijesti služenja franjevačkih misionara je zaista duga i bogata, a mi u ovom tekstu s vama dijelimo informacije o njenom malenom, ali značajnom dijelu

FOTO Izložba jaslica povodom 800. obljetnice uprizorenja prvih živih jaslica

Povodom 800. obljetnice od kada je sv. Franjo prikazao prve jaslice u Grecciu, franjevci i franjevke iz Hercegovine odlučili su upriličiti izložbu jaslica u galeriji “Rondo” u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača u Mostaru. Na svečanom otvorenju sudjelovali su fra Jozo Grbeš, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije, fra Josip Vlašić, područni duhovni asistent OFS-a, s. Franka Bagarić, provincijska predstojnica Školskih sestara franjevki Krista Kralja, Provincije Svete Obitelji u Hercegovini, te Marijana Barbarić, područna ministra Franjevačkog svjetovnog reda u Hercegovini.

Prije 800 godina papa potvrdio franjevački red

Prošlo je 800 godina otkako je papa Honorije III. potvrdio red Franje Asiškog i njegove Manje braće, podsjeća Roland Juchem 29. studenog 2023. u tekstu za KNA. Njegov tekst prevodimo u cijelosti.

Blagdan Svih svetih franjevačkog reda

Blagdan Svih svetih franjevačkog reda je dan kada se posebice sjećamo svih sljedbenika Sv. Franje koji su postali svetima ili blaženima.

FRAMA u Münchenu oduševila predstavom "Nebo je ono što drži zemlju"

Na svetkovinu Krista Kralja, 26. studenoga u večernjim satima kapela Bl. Alojzija Stepinca bila je dupkom puna. Franjevačka mladež Hrvatske katoličke župe u Münchenu oduševila je svojom predstavom dupkom punu kapelu posjetitelja u kojoj su glavne uloge imali sv. Franjo i sv. Klara.

Poziv na međunarodni molitveni susret povodom Dana Duha Asiza

Međureligijski molitveni susret pod naslovom „Molimo za mir“, na kojem će sudjelovati predstavnici Evangeličke crkve, Islamske zajednice u Hrvatskoj, Katoličke crkve, Makedonske pravoslavne crkve, Reformirane kalvinske kršćanske crkve, Baptističke crkve, Srpske pravoslavne crkve, Židovske općine Zagreb i Židovske vjerske zajednice Bet Israel održat će se 26. listopada 2023. u 19,30 sati, u Dvorani sv. Franje u Samostanu Svetog Duha.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja