Budi dio naše mreže

SKAC Palma ovaj mjesec organizira ciklus radionica na temu granica pod nazivom "Više u slobodu". Teme su odgovor na potrebe mladih i na izazove s kojima se susreću u svom osobnom i duhovnom razvoju.

/ lm

SKAC Palma ovaj mjesec organizira ciklus radionica na temu granica pod nazivom Više u slobodu. Ovo je treći ciklus usmjeren na usvajanje vještina organiziran u ovoj akademskoj godini, nakon ciklusa radionica o komunikaciji (Više u zajedništvo) i emocija (Više od doživljaja).

Teme su odgovor na potrebe mladih i na izazove s kojima se susreću u svom osobnom i duhovnom razvoju. Iako primarno usmjerene na psihoedukaciju i razvoj vještina, teme se vežu za neka uvjerenja koja mladi imaju o tome što znači biti dobar katolik. 

Tako nerijetko susrećemo osobe koje preuzimaju mnogobrojne aktivnosti unutar zajednice, koje preuzimaju ulogu neprestanih pomagača u svojoj obitelji ili među prijateljima. Osobne želje i potrebe potiskuju vodeći se idejom požrtvovnosti.

Jedno od najčešćih pitanja je kako reći ne,  koje se često nastavlja na smijem li uopće reći ne, smijem li ostati doma i gledati film umjesto pomoći prijatelju u preseljenju, smijem li se ne javiti kad me netko zove… Druga važna pitanja su znamo li čuti tuđe ne da, te znamo li pristati na dobre stvari koje su pred nama.

Tražeći uzor u Kristu, vodeći se načelima isusovačke duhovnosti, sudionici će na radionicama preispitati kakve su njihove granice, koja su uvjerenja u podlozi tih granica, kako ih postaviti poštujući vlastiti integritet i integritet drugoga te ustrajati u održavanju i postavljanju vlastitih granica.

Radionice su namijenjene svima koji su spremni raditi na sebi u konkretnim odnosima, koji žele znati kako reći “ne” i kako reći “da”, kojima često govore da ih drugi iskorištavaju ili pak da “ne daju blizu sebe”, koji često šute jer “nemaju prava nešto reći” ili koji jednostavno ćute da im granice mogu biti bolje.

Termini radionica su 9., 16., 23., 30.3., od 17:45 do 19:45h, održavat će se u SKAC klubu (ulaz iz Draškovićeve 54). Osim obveznih dolazaka na radionice, od sudionika se očekuje dodatni individualni rad kroz tjedan u trajanju 60-90 minuta. Prijaviti se možete putem poveznice do 6. ožujka.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja