Budi dio naše mreže

Ključna riječ: duhovnost

Tražiš znak, a Bog ti ga ne daje? Možda je stvar u tebi

Na svom Facebook profilu nacionalni duhovni asistent Frame BiH te župni vikar na Humcu fra Marin Karačić donosi promišljanje o vjeri uspoređujući je s padobranom. Hoćeš li skočiti ili ćeš stajati na mjestu i oplakivati svoj život? Tekst prenosimo u cijelosti.

Što znači duhovnost?

Duhovnost je širok pojam koji se definira kao bilo koja tema koja se tiče "duhovnog" svijeta oko nas i unutar nas.

Naučite kako razlučivati duhove, donositi odluke i praktično živjeti duhovnosti

"Tu imamo pitanje duhovnosti, molitve, meditacije, života i djela sv. Ignacija, zatim dimenziju razlučivanja, donošenja odluka i razlikovanja duhova. Treća dimenzija je akcija - kako tu duhovnost stavljamo u praktičan život", rekao je za Hrvatsku katoličku mrežu p. Tvrtko Barun na predstavljanju portala ignacijevske duhovnosti.

JEDNOSTAVNOST JE KLJUČ Započnite i vi dan kao Majka Terezija!

"U životu moramo tražiti ono što se prirodno uklapa u ritam našeg života", rekao je vlč. Gary Caster, svećenik biskupije Peoria (Illinois, SAD), te posvjedočio kako je, na poticaj sv. Majke Terezije, u svoj život unio jednu malu promjenu koja je bitno utjecala na njegov duhovni rast.

Molitva za unutarnji mir

Isus nam govori, “Dođite k meni svi vi, izmoreni i opterećeni, i ja ću vas odmoriti“ (Mt 11,28). Bog je uvijek najbolja osoba kojoj treba pristupiti s našim brigama, tražeći od Njega da nam u srce stavi mir koji će izdržati sve kušnje.

Gubimo li tlo pod nogama?

Svjedoci smo situacije u Italiji glede pandemije koja je pogodila cijeli svijet. Iz prve ruke sve promatra mladi teolog Gabrijel Orečić koji se nalazi u Rimu na tečaju nove evangelizacije. Za Hrvatsku katoličku mrežu promišlja o osloncu našega života. Jesmo li izgubili tlo pod nogama?

Pšihistal: "Katoličku Crkvu danas možemo promatrati kao najradikalniju zagovornicu ljudskih prava"

"Ljudska prava nisu izum Ujedinjenih naroda ni kasnijih deklaracija, već su duboko utkana u kršćanstvo, odnosno u judeokršćansku tradiciju i baštinu. Svjetovna ideja ljudskih prava unaprijed je dana upravo kršćanstvom", rekla je za Hrvatsku katoličku mrežu Ružica Pšihistal, predsjednica Udruge katoličkih intelektualaca koja u zajedništvu s Institutom za novu evangelizaciju „Sveti Ivan Pavao II.“ organizira Adventski susret u povodu Međunarodnog dana ljudskih prava.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja