Budi dio naše mreže

Ključna riječ: duhovnost

Centar Ignacije provodi istraživanje o kršćanskom vodstvu u Hrvatskoj

U sklopu novog programa Akademija za kršćansko vodstvo, Centar za duhovnost i kulturu Ignacije, provodi online istraživanje kršćanskog vodstva u Hrvatskoj. Cilj istraživanja je dobiti što bolji uvid u stanje u hrvatskom društvu, vezano uz koncept kršćanskog vodstva te ponuditi što bolji odgovor programa Akademije za kršćansko vodstvo na stvarne potrebe društva i Crkve.

Danas darujmo svoje boli Bogu!

Kad bolest uđe u naše živote tada se dogodi ogromna prekretnica. Bolest svoju vlastitu ili svojih najbližih uvijek povezujemo sa smrću. Nametnulo nam se da je život stalno u nekom pokretu, hedonističkom uživanju svih vrsta.

Više u slobodu - ciklus radionica o granicama

SKAC Palma ovaj mjesec organizira ciklus radionica na temu granica pod nazivom "Više u slobodu". Teme su odgovor na potrebe mladih i na izazove s kojima se susreću u svom osobnom i duhovnom razvoju.

Bez vlastite žrtve nema ni Božje milosti

"Povucimo se u pustinju osame. Ojačajmo u molitvi i u  poniznosti srca. Neka post naš korizmen bude naša snaga i usmjerenje za bolji i blagoslovljeniji život svetih", piše don Damir Bistrić.

O kojim stvarima je nužno razgovarati prije stupanja u brak?

U svjetlu velikog broja narušenih brakova, moramo se zapitati jesu li ti brakovi sklopljeni onako “kako Bog zapovijeda”. Nerijetko se baš tu nalazi odgovor na probleme u braku, u nedostatku potpunog razumijevanja učinaka sakramenta braka na supružnike i na djecu.

Bernhard Häring: Isus, naš put Ocu

Koncilski teolog Bernhard Häring, CSsR, kojeg je papa Franjo nazvao obnoviteljem moralne teologije, pisao je ne samo značajna znanstvena djela, nego i molitve. U nastavku pročitajte jednu od njegovih molitvi naslovljenu: „Isus, naš put Ocu“.

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja