Budi dio naše mreže

Ključna riječ: skac-palma

Pater Luka Ilić: "U početku sam govorio da nikada neću biti svećenik"

Pater Luka Ilić, rodom iz Šibenika svjedoči o svom prelasku iz protestantske zajednice na katoličanstvo i ulasku u Družbu Isusovu. Mislio je da nikada neće biti svećenik, no njegov otpor je s vremenom bivao sve manji. Jedan od glavnih poticaja na odaziv pozivu bio je susret s isusovcima. "Sjećam se da smo bili sjedili u predvorju i dolazi jedan isusovac, te mi reče: „Dođi k nama“. Kako sam u to vrijeme još razmišljao o pozivu, to mi je bila još jedna potvrda kojim putem trebam ići", rekao je pater Luka Ilić.

SKAC poziva na radionicu lijepog pisanja

Polaznike kaligrafije očekuje crtanje i slikanje bez obzira imaju li prethodnog iskustva ili se po prvi puta žele okušati u slikanju i otkriti svoje skrivene talente.

Ljetni kamp za mlade isusovci organiziraju i na vrhu Sljemena

Ljeto datumski počinje 21. lipnja, ljetni kampovi u pravilu s prvim danima srpnja, ali prijave puno prije, no za neke kampove ni to više nije toliko važno jer prođe niti nekoliko sati, a primjerice Kursiljov 'Krapanj' ili SKAC-ove 'Modrave', i MAGIS-ove, vrlo brzo popune sve termine i stvori se oduža lista čekanja. Izazov su za HKM, stoga, sitne novosti kao na primjer da isusovci kupuju brod za svoj dugovječni kamp, koji je započeo skromno 2003. u šibenskom arhipelagu, ali i da su ovoga ljeta odlučili mlade povesti ni manje ni više nego na vrh Medvednice. Sljemenski župnik poručuje: "Već sada se moli i priprema za te ljude, sudionike kampa, kad oni dođu, da Blažena Djevica Marija bude tu, i pomogne u trenucima koje smo mi jednostavno previdjeli, propustili."

"Više od ljeta" Skac poziva na duhovne vježbe na Modravama!

"Želite li doživjeti da sve dijelite s Trojstvom? I da Trojstvo sebe daruje vama? Želite li imati iskustvo živog odnosa sa Ocem, sa Sinom i Duhom Svetim? Želite li da vaše srce bude puno Ljubavi? Želite li sve svoje trenutke, sav svoj život dijeliti s Bogom?" Još uvijek nije kasno odazvati se na duhovne vježbe u šutnji koje organizira SKAC Palma. Sve informacije donosimo u nastavku teksta.

Slavimo rođendan Crkve - dođite na Duhovski koncert

Studentski katolički centar Palma organizira koncert pod nazivom "Crkvi za rođendan" baroknog ansambla ‘Obitelj Jenkins’ na Duhove, 23. svibnja nakon večernje mise u dvorištu bazilike Presvetog srca Isusova, Palmotićeva 31, Zagreb.

SKAC poziva na duhovne vježbe u šutnji

SKAC Palma organizira duhovne vježbe u šutnji u trajanju od 3 dana za studente i radnu mladež od 18 do 35 godina. U sklopu promocije ovog programa, na mrežnim stranicama SKAC-a možete pronaći tekst pod nazivom Izvor želja. 

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja