Budi dio naše mreže

"U korizmama sam se vrtio oko sebe i dokazivanja Bogu da ja mogu nešto učiniti za njega. Kao kada sam nekada dolazio kući sa utakmica i čekao da me netko pita tko je pobijedio i koliko si dao golova ili koševa.. Bog nije takav. Boga ne zanima moja disciplina, uspjeh ili neuspjeh oko ciljeva u ovoj korizmi. On ne broji golove. Što Bog od nas želi? Pročitajte objavu koju je na svojem Facebook profilu postavio karmelićanin Krešimir Josip Bahmec.

/ dz

“U korizmama sam postio, molio, razglabao što je važnije… fizički post ili duhovno socijalna angažiranost. Bio bih razočaran ako nisam uspio ostvariti što sam zamislio ili ponosan na svoju izdržljivost.

Ustvari vrtio sam se oko sebe, svoje ljudske ograničenosti i dokazivanja Bogu da ja mogu nešto učiniti za njega. Kao kada sam nekada dolazio kući sa utakmica i čekao da me netko pita tko je pobijedio, kakav si bio, koliko si dao golova ili koševa..

Košarka / Unsplash

Bog nije takav. Boga ne zanima moja disciplina, uspjeh ili neuspjeh oko ciljeva u ovoj korizmi. On ne broji golove i koševe. Želi samo da budem s njim. Da budem njegov čovjek. Njegov mali ljubljeni stvor koji voli.
Ako mi je najbitnije što ili koliko ću jesti, koliko ću moliti i hoću li na kraju korizme “uspjeti”, ali neću biti Božji prema ljudima, đaba sam krečio…
Ali ako će Bog biti centar moje korizme, ništa mi neće biti teško niti ću drugima biti težak, čak ni sebi.
Idemo zajedno Isuse ovaj put. Korak po korak. Opušteno. Primi me za ruku onako lagano, kao majka dok sam imao kratke noge. Ja ću samo pogledati gore prema tebi svako malo da vidim da si tu. Na križu i u slavi. I sve će biti kako treba biti. Najbolje.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja