Budi dio naše mreže

Ključna riječ: post

Uzalud moliš i postiš ako si protiv ljudi

"Moral se oblikuje u činjenici da ljubiš osobu, a ne da se baviš samo sobom. Nauči stoga da se sav tvoj moral sastoji u ljubavi prema nekome, a ne prema nečemu", piše u novoj tjednoj kolumni za Hrvatsku katoličku mrežu fra Goran Azinović.

Što znači "postiti" za svece?

Budući da su sveci u svemu sjedinjeni s Bogom, oni dijele Njegovu želju. I oni žele da se približimo našem Gospodinu i da i sami postanemo sveci. Najbolji način kako možemo častiti svece je taj da i sami rastemo u svetosti.

Postiš li od ogovaranja bližnjih?

Korizma je za nas, kršćane, povlašteno razdoblje. To je odlična prilika da napokon istinski zakoračiš u pustinju svoga života, a u toj pustinji željno te očekuje tvoj Bog, piše u novoj tjednoj kolumni za Hrvatsku katoličku mrežu fra Goran Azinović.

Održan seminar posta, molitve i šutnje u Đakovu

Ovaj spoj posta, molitve i šutnje predstavlja vrlo snažno sredstvo za osobno duhovno osvježenje, produbljenje vjere i porast duhovnog kapitala u čovjeku. To potvrđuju iskustva sudionika koja se izmjenjuju na kraju seminara.

Fra Antonio Primorac: Čovjek često poseže za postom kako bi u sebi probudio glad za onu hranu koju nalazi jedino u Bogu

Fratri iz župe Međugorje ove godine održavaju župne korizmene kateheze svake srijede kroz vrijeme korizme nakon večernje svete mise u 19:30 sati. Drugu korizmenu katehezu u srijedu, 8. ožujka, u dvorani Ivana Pavla II. u Međugorju održao je fra Antonio Primorac koji je govorio o postu. Večer je započela molitvom i čitanjem Svetog pisma, odnosno dio Evanđelja po Mateju u kojemu se govori o postu, a glazbena pratnja tijekom večeri bila je župljanka Drina Dodig. Fra Antonio je na početku kazao da su post, molitva i djela milosrđa za Biblijskog čovjeka temelji pravednosti pred Bogom, a korizma koju karakteriziraju post, molitva i djela milosrđa je jedan hod u kojem čovjek otkriva višu pravednost, odnosno da je korizmeni hod put usavršavanja.

HALO, VELEČASNI? Čega se odreći u korizmi, ako mi odricanje od hrane nije problem?

Treba li na kraju molitve Očenaša u misi izostaviti Amen? Čega se, osim hrane, odreći u korizmi i smije li na misi čitati udovica koja nevjenčano živi s muškarcem, bila su neka od pitanja na koje je vlč. Ljubo Vuković, župnik Župe sv. Nikole Tavelića na zagrebačkoj Kustošiji, odgovarao u emisiji "Halo, velečasni?" 3. ožujka.

1 2 3 6
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja