Budi dio naše mreže

Ključna riječ: post

Je li u današnje vrijeme moguće postiti od interneta?

"Uvijek je mi se činila uvjerljivom uzrečica da dobar kršćanin mora u jednoj ruci imati Bibliju, a u drugoj novine. Mislio sam da je važno da kao laik pratim zbivanja u svijetu i da o svemu imam stav. Zato mi je devetesetodnevni post od interneta djelovao prvo nemoguć, a onda i pomalo besmislen. Isto kao i post od slušanja glazbe i radija koji su u autu uvijek bili uključeni. Milošću Božjom, i uz podršku braće, shvatio sam da se bez svega toga može."

Snažna poruka svima koji poste i mole

"I mi učimo u ovom vremenu koje je pred nama, umirati sebi, umirati egoizmu, umirati onom materijalnom i živjeti za drugoga", kazao je duhovni asistent inicijative "Ujedinjeni u postu i molitvi", vlč. Ivan Lastovčić.

Budi muško, prijavi se na molitvu i post za svoju suprugu

Inicijativa "Muževi, ljubite svoje žene" ili "prva srijeda u mjesecu" zajednice "Muževni budite" uključuje molitvu te post prve srijede u mjesecu za sve sadašnje, ali i buduće supruge. Sastoji se od prigodnog citata iz Svetog pisma i razmatranja koji se čitaju te pripravne molitve koja se moli večer prije samog posta, a prijava se vrši slanjem mail-a na muzevnibudite@gmail.com uz opis: ‘Muževi, ljubite svoje žene'.

Korizmenim postom obnovi svoj odnos s Bogom!

Adam i Eva svojim su grijehom razdvojili čovječanstvo od Boga, a taj je odnos kasnije obnovljen u Isusu Kristu. Post nas podsjeća na prvu Božju pouku upućenu čovjeku i vidljivi je zalog naše želje za ponovnim sjedinjenjem s Bogom.

Na Veliki petak postimo i ne jedemo meso

Na Veliki petak, uz Pepelnicu ili Čistu srijedu, Katolička Crkva propisuje strogi post i nemrs. Vjernik toga dana jede samo jedan puni obrok (“do sita”), jer je post i ne jede meso, jer je nemrs.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja