Budi dio naše mreže

Ključna riječ: post

Papa Franjo: Imamo oružje koje mijenja povijest

„Današnji ljudi ne znaju kako pronaći mir i mi kršćani ne smijemo se umoriti od toga da ga tražimo od Boga”, poručio je papa Franjo u pismu katolicima na Bliskom istoku.  

PAPA POZIVA U ponedjeljak je dan molitve i posta za mir u svijetu

Papa Franjo pozvao je vjernike da se u ponedjeljak, 7. listopada, odazovu njegovu pozivu na dan molitve i uzdržavanja od obrokâ i da mole za dar mira. Dan prije, u nedjelju 6. listopada, papa će u Bazilici Svete Marije Velike (Santa Maria Maggiore) moliti krunicu i uputiti molitvu Gospi na istu nakanu.

Uzalud moliš i postiš ako si protiv ljudi

"Moral se oblikuje u činjenici da ljubiš osobu, a ne da se baviš samo sobom. Nauči stoga da se sav tvoj moral sastoji u ljubavi prema nekome, a ne prema nečemu", piše u novoj tjednoj kolumni za Hrvatsku katoličku mrežu fra Goran Azinović.

Što znači "postiti" za svece?

Budući da su sveci u svemu sjedinjeni s Bogom, oni dijele Njegovu želju. I oni žele da se približimo našem Gospodinu i da i sami postanemo sveci. Najbolji način kako možemo častiti svece je taj da i sami rastemo u svetosti.

Postiš li od ogovaranja bližnjih?

Korizma je za nas, kršćane, povlašteno razdoblje. To je odlična prilika da napokon istinski zakoračiš u pustinju svoga života, a u toj pustinji željno te očekuje tvoj Bog, piše u novoj tjednoj kolumni za Hrvatsku katoličku mrežu fra Goran Azinović.

1 2 3 6
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja