Budi dio naše mreže

Ključna riječ: post

POD KRIŽEM Post, molitva, djela ljubavi

U emisiji HKR-a "Pod križem", u utorak 17. siječnja, o trima duhovnim disciplinama: postu, molitvi i djelima ljubavi govorio je vlč. Branimir Budinski, župnik Župe sv. Josipa radnika u Gajnicama.

Kad postiš, neka to drugi ne vide, već Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti

Post je zaslužan i vrlo je moćan u dobivanju božanskih blagodati. Ana je, iako je bila nerotkinja, postom zaslužila da dobije sina. Zato sveti Jeronim ovako tumači ove riječi Svetog pisma: “Plakala je i nije jela, i tako je Ana svojim uzdržavanjem zaslužila da rodi sina.” Sara je trodnevnim postom izbavljena od đavla, kao što čitamo u knjizi Tobije.

ARGUMENTI HKR-a Molitve i post mogu utjecati na zbivanja u svijetu na taj način jer utječu na srca ljudi, njihova promišljanja i odnose

U emisiji Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija urednice Diane Tikvić u utorak 1. ožujka, uoči Pepelnice i početka korizme, o smislu posta, razlici između posta i nemrsa, pokori te o tome jesu li kršćani danas spremni na žrtvu govorili su salezijanac don Mihovil Kurkut, direktor nakladničke kuće Salesiana, dominikanac fr. Ivan Dominik Iličić, studentski kapelan i medijski djelatnik Riječke nadbiskupije te karmelićanin o. Nikola Grizelj, odgojitelj bogoslova.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja