Budi dio naše mreže

Ključna riječ: karmelicanin

O. JAKOV OD KRIŽA o Karmelu, križu i milosti

U emisiji HKR-a "Sutra je dan Gospodnji" ovogodišnji mladomisnik karmelićanin o. Jakov od Križa protumačio je liturgijska čitanja 15. nedjelje kroz godinu, ali i govorio o svom izboru životnoga zvanja i razlozima ulaska u Karmelski red. Izdvajamo najzanimljivije dijelove emisije:

Bog ne traži od tebe da budeš savršen da bi te volio

"Čovjek kad shvati da je neizmjerno ljubljen i da ničim ne mora zaslužiti tu ljubav, spontano osjeća da mora početi Bogu vraćati ljubav za ljubav. Danas to odluči početi činiti. Stavi Boga na prvo mjesto u svome životu, dopusti mu da te Njegova ljubav izliječi", piše o. Jakov Milić, bosonogi karmelićanin, na društvenim mrežama. Njegovo promišljanje donosimo u cijelosti.

BRAT JAKOV OD KRIŽA Danas je vrijeme za odlučiti i krenuti jer ne znamo ni dana ni časa

Zapitaj se danas, nastojiš li oko toga da budeš ponizan, jednostavan, svjestan svoje malenosti, jesi li krotak, jesi li milosrdan prema onima koje ti Gospodin šalje, znajući da će ti mjerom kojom mjeriš biti mjereno, imaš li čisto srce, radiš li na promociji mira na svome poslu, u svojoj obitelji, ili siješ sukobe, ogovaraš, tražiš svoja prava?

O. KREŠIMIR JOSIP BAHMEC Napokon dolaze muškarci spremni na borbu za Boga i za obitelj

"Bog je probudio muško i pustio kao jak vjetar da napokon zapuše Crkvom, da nas osvježi muževnošću, snagom vjere, mišićima Duha, brižnošću očeva koji ljube i vole....dočekali smo, probudili su se, ne kleče samo, već stupaju, tiho, tiho da ne probude djecu ali snažno da pakao drhti i plače od muke, jer dolaze, napokon dolaze momci spremni na borbu za Boga, za obitelj". Pročitajte objavu koju je na svojem Facebook profilu postavio karmelićanin Krešimir Josip Bahmec. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

U korizmama sam se vrtio oko dokazivanja Bogu, ali Njega to zapravo ne zanima

"U korizmama sam se vrtio oko sebe i dokazivanja Bogu da ja mogu nešto učiniti za njega. Kao kada sam nekada dolazio kući sa utakmica i čekao da me netko pita tko je pobijedio i koliko si dao golova ili koševa.. Bog nije takav. Boga ne zanima moja disciplina, uspjeh ili neuspjeh oko ciljeva u ovoj korizmi. On ne broji golove. Što Bog od nas želi? Pročitajte objavu koju je na svojem Facebook profilu postavio karmelićanin Krešimir Josip Bahmec.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja