Budi dio naše mreže

U rumunjskom gradu Temišvaru u četvrtak 16. veljače odigrane su utakmice završnice 15. Europskog prvenstva svećenika u malom nogometu. Reprezentacija svećenika Bosne i Hercegovine osvojila je treće mjesto, izvijestio je portal Katoličkog tjednika „Nedjelja“.

/ im/IKA

Prije odigranih utakmica sudionici Europskog prvenstva, njih oko 260 iz 16 različitih zemalja, najprije su sudjelovali na pontifikalnoj misi u Župi Srca Isusova koju je predvodio nadbiskup i metropolit Bukurešta Aurel Perca. Nakon toga natjecatelji su se zaputili sportsku dvoranu Constantin Jude gdje su odigrane utakmice polufinala u kojima su se sastale reprezentacije Portugala i Slovačke te Poljske i Bosne i Hercegovine. Portugal je svladao Slovačku rezultatom 4:0, a Poljska je pobijedila BiH s 1:0. Uslijedile su utakmice za plasman od pete do 16. pozicije.

Prije utakmice za treće mjesto i finala, prijateljski susret odigrali svećenici Rumunjske pravoslavne Crkve protiv katoličkih svećenika veterana iz različitih zemalja. Igračem turnira proglašen je svećenik reprezentacije Bosne i Hercegovine don Josip Papak. U borbi za brončano odličje, svećenici iz BiH pobijedili kolege iz Slovačke rezultatom 4:0. U finalu reprezentacija svećenika Poljske pobijedila je Portugal s 3:2 i tako obranila zlatnu medalju iz Praga s posljednjeg prvenstva održanog prije pandemije koronavirusa. Nakon svečane ceremonije zatvoreno je 15. Europsko prvenstvo u malom nogometu te su podijeljene nagrade najuspješnijim ekipama i pojedincima.

Za reprezentaciju svećenika BiH igrali su: fra Nikola Pejčin (župni vikar – Livno), don Dražen Kustura (župnik – Novo Sarajevo; glasnogovornik Vrhbosanske nadbiskupije), fra Ivica Tomas (župnik – Banbrdo), fra Nikica Tomas (HKM Krefeld), don Vladimir Pranjić (ekonom Vrhbosanske nadbiskupije), fra Mario Jelić (župnik – Ljubunčić), fra Jure Perić (župnik – Livno), fra Ivan Tučić (župnik – Bihać), don Stjepan Didak (župnik – Jelaške), fra Ivan Stanić (župni vikar – Tolisa), fra Jure Šekerija (župni vikar – Bugojno), don Josip Papak (ekonom Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa), don Ljubo Zadrić(profesor na KBF-u Sarajevo), fra Ivan Hrkać (župni vikar – Međugorje), fra Josip Tomas (župnik i gvardijan – Kreševo). Mato Neretljak je bio izbornik, Ivica Vincetić pomoćni trener, a Saša Tirić fizioterapeut, izvijestio je portal Katoličkog tjednika „Nedjelja“.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja