Budi dio naše mreže

Ključna riječ: svecenici

Čuvajmo svoje svećenike i blagoslivljajmo ih!

Čuvajte svoje svećenike, sjetite se onih koji su vas krstili, krizmali, vjenčali i pomazali. Oni koji služe mise na vaše nakane i mole za vas. Neka Bog blagoslovi naše svećenike u Isusovo ime, našeg vječnog Velikog svećenika. Amen.

Više od 270 svećenika na duhovnoj obnovi u Međugorju molilo krunicu na Brdu ukazanja

U tijeku je 26. međunarodna duhovna obnova za svećenike, koja se pod geslom „Evo majke moje i braće moje!” (Mt 12, 49) u Gospinoj školi održava od 3. do 7. srpnja u Međugorju. Jutros, 5. srpnja, trećega dana duhovne obnove više od 270 svećenika iz 35 zemalja svijeta molilo je krunicu na Brdu ukazanja od 6 sati ujutro.

Hercegovina bogatija za šest novih svećenika

Mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić je na svetkovinu sv. Petra i Pavla, 29. lipnja u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve predvodio euharistiju na kojoj je zaredio šestoricu novih svećenika. Petorica svećenika zaređena su za Hercegovačku franjevačku provinciju: fra Ivan Crnogorac, fra Fran Ćorić, fra Marin Mikulić, fra Slaven Tomić i fra Alojzije Slavko Anđelić te jedan za Mostarsko-duvanjsku biskupiju – don Zvonimir Rezo, prenosi Crkva na kamenu.

​Održan humanitarni nogometni turnir u Varaždinu

Humanitarni trokut turnir u nogometu održan je u četvrtak, 25. svibnja, na Gradskom nogometnom stadionu Varaždin. Na turniru su nastupili veterani NK „Varaždin“ koji su pobijedili, a „Humane zvijezde Hrvatske '03“ odnijele su drugo mjesto, dok je treća Nogometna reprezentacija hrvatskih svećenika.

O. KREŠIMIR JOSIP BAHMEC Nekada nemamo druge nego izbor - izdati ljude ili Krista

Molite za nas i ne zaboravite da Bog nije odabrao anđele za svećenike nego ljude. Da doista želimo biti sveti a tako je teško, tako je trnovit put. Toliko nam treba vaše pomoći i razumijevanja. Molitve i žrtve. Ne možemo sami ništa. Samo zajedno s vama, s Bogom. Dug je put. Ali isplati se žrtve, isplati se umirati svaki dan. Makar za jednu dušu potrošiti cijeli život.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja