Budi dio naše mreže

Ključna riječ: svecenici

Grijeh svećenika ne ugrožava valjanost sakramenta

Sveti Franjo Asiški je bio u stanju dignuti pogled iznad grijeha nekog određenog svećenika, redovnika ili biskupa do značenja službe koju je ta osoba vršila. Franjo je znao da su svećenici zaređeni da posvećuju euharistiju i dodjeljuju sakramente.

Dragi svećenici, od srca vam hvala na svemu što činite za nas!

"Dobri pastir, župnik po Božjem srcu, najveće je bogatstvo koje dobri Gospodin može jamčiti župi i jedan od najvrjednijih darova Božjega milosrđa", rekao je sv. Ivan Maria Vianney, poznat i kao Župnik Arški, koji je znao nevjerojatnu vrijednost svećeništva. Iskazujemo li zahvalnost našim svećenicima zbog svega što čine za nas i molimo li za njih? Zastanimo na trenutak i od srca im zahvalimo na svemu!

Svećenik je pozvan širiti pogled nježnosti, pomirenja i bratstva

"Potrebni su nam svećenici koji se suobličavaju s Gospodinom i pogledom kojim On nas promatra. Za suočavanje s izazovima današnjice bitni su nježnost, pomirenje i bratstvo", rekao je papa Franjo zajednici Papinskoga meksičkog zavoda u Rimu u ožujku ove godine, govoreći o svećeničkom poslanju. Ususret Nedjelji Dobroga Pastira donosimo Papin govor u kojem podsjeća svećenike da nitko ne bi trebao biti isključen iz njihove brige i molitve.

Ovi katolički svećenici i redovnici su pomogli u stvaranju znakovnoga jezika!

Pedro Ponce de León, Juan Pablo Bonet i Charles-Michel de l’Épée samo su neki od brojnih svećenika koji su se već od 16. stoljeća bavili pastoralom gluhih i gluhonijemih osoba. Ne možemo se ne zapitati jesu li ovi svećenici bili nadahnuti Isusovim ozdravljenjem gluhonijemog čovjeka, nadajući se tako da će svaka osoba, neovisno o poteškoćama, moći primiti evanđeosku poruku.

Svećenici ga spasili od utapanja

"Tada sam pomislio: 'U redu, mislim da bih mogao umrijeti danas. To bi moglo biti to.' Molio sam se Gospodinu i Spasitelju Isusu Kristu za pomoć."

Molite za svećenike po uzoru na sv. Malu Tereziju

Sačuvaj čisto od svega zemaljskoga njihovo srce, zapečaćeno uzvišenim znakom Tvoga slavnoga svećeništva. Neka rastu u ljubavi i vjernosti prema Tebi i štiti ih od zaraze ovoga svijeta!

Svećenici nogometaši odigrali utakmicu za djevojčicu oboljelu od leukemije

Hrvatska nogometna reprezentacija svećenika: Zlatni humanitarci srebrnog jubileja igranja i djelovanja, održali su 3. lipnja plemeniti sportsko humanitarni događaj za djevojčicu Leonardu na velikom nogometnom igralištu u župi sv. Nikole u Crnom pokraj Zadra, čiji je inicijator fra Žarko Relota, župnik zadarske župe sv. Petra u Pločama, nekadašnji dugogodišnji kapetan Hrvatske nogometne reprezentacije katoličkih svećenika. 

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja