Budi dio naše mreže

Ključna riječ: svecenici

Svećenici nogometaši odigrali utakmicu za djevojčicu oboljelu od leukemije

Hrvatska nogometna reprezentacija svećenika: Zlatni humanitarci srebrnog jubileja igranja i djelovanja, održali su 3. lipnja plemeniti sportsko humanitarni događaj za djevojčicu Leonardu na velikom nogometnom igralištu u župi sv. Nikole u Crnom pokraj Zadra, čiji je inicijator fra Žarko Relota, župnik zadarske župe sv. Petra u Pločama, nekadašnji dugogodišnji kapetan Hrvatske nogometne reprezentacije katoličkih svećenika. 

U vrijeme krize vjere, svećenicima je potrebna vaša ljubav više nego ikad

Postoji kriza unutar Katoličke Crkve o kojoj nitko ne govori. Nije riječ ni o zlostavljanju, a o niti svađama unutar Vatikana. Ta kriza događa se na lokalnoj razini i to u samim pastirima koji vode svoje stado u Sjedinjenim Američkim Državama. Mnogi dobri i bogobojazni svećenici bore se sa svojim pozivom. Nije prošlo puno vremena od ljeta srama, velikog otkrivanja prikrivanja dječjeg seksualnog zlostavljanja rimokatoličkih svećenika u američkoj državi Pennsylvaniji koji se odvijao tijekom 20. stoljeća kao i slučaj bivšeg kardinala Theodora McCarricka koji je maknut iz svećeništva zbog zlostavljanja djece i sjemeništaraca. Katolici su u tom trenutku dotaknuli dno, uključujući i svećenike.

Prve duhovne vježbe za svećenike u Veternici: "U tišini Bog progovara"

U Duhovnom centru Veternica održane su duhovne vježbe za svećenike koje su se odvijale u šutnji i prirodnim čarima Veternice kako bi sudionici, potaknuti unutarnjim promišljanjima, osluškivali Boga. Voditelj duhovnih vježbi i ravnatelj Duhovnog centra Veternica preč. Damjan Koren za Hrvatsku katoličku mrežu govorio je o tim, po prvi put održanim, duhovnim vježbama za svećenike u Veternici.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja