Budi dio naše mreže

"Kada Zli vidi da mi ne padamo pod teretom napasti, već joj se snažno odupiremo, brzo će otići od nas jer njemu nije u cilju da se posvećujemo, a posvećujemo se svaki put kad svladamo napast. Nema veće prilike za posvećenje nego kad dođe strašna napast, a ti u svom srcu odlučno kažeš NE grijehu", piše fra Goran Azinović.

/ im

Duhovni poticaj  ‘Živo vrelo’ priprema i kazuje fra Goran Azinović, svećenik Hercegovačke franjevačke provincije za Radio Mir Međugorje.

Nema toga čovjeka koji nije kušan kroz napast(i). Svakodnevno nas napast salijeće, a dolazi od Zloga i on se raduje ako mi posrnemo i padnemo. Ljudi često kažu kako je napast teška i nekad se jednostavno teško borimo protiv nje (ili više njih), ali milosrdni Bog vođen beskrajnom ljubavlju nam pomaže da im se hrabro odupremo. Mala Terezija je u svom kratkom životu bila kušana kroz razne napasti, ali znala je kazati da su njoj napasti prilika da Bogu iskaže ljubav. Ona ih je pretvarala u ljubav prema Isusu. Kad god bi došla napast, sveta Mala Terezija bi se oduprla i tu žrtvu prikazala Isusu za ljubav. Svaka napast kojoj se odupremo kroz žrtvu postane čista ljubav. Blago onima koje napast kuša jer mogu još više ljubiti Isusa, a to se događa svaki put kad otklonimo napast od sebe.

Blago onima koje napast kuša jer mogu još više ljubiti Isusa, a to se događa svaki put kad otklonimo napast od sebe.

Kada Zli vidi da mi ne padamo pod teretom napasti, već joj se snažno odupiremo, brzo će otići od nas jer njemu nije u cilju da se posvećujemo, a posvećujemo se svaki put kad svladamo napast. Nema veće prilike za posvećenje nego kad dođe strašna napast, a ti u svom srcu odlučno kažeš NE grijehu. Tada Bogu iskazujemo ljubav jer nismo pristali na grijeh. Napasti će uvijek biti, ali shvati da svaku napast možeš preobraziti u ljubav prema Bogu, a ne u grijeh i pad.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja