Budi dio naše mreže

Ključna riječ: radio-mir-medugorje

Smijem li biti prosječan?

Zadržavati se na prosječnosti i na minimumima neće nikoga uspjeti zapaliti za ono što jesam, jer mu neću znati posredovati tu poruku moje vlastite oduševljenosti nečim.

FRA SINIŠA PUCIĆ Ušavši u crkvu shvatio sam da sam došao kući

Možda bih danas bio jedan od onih mladih koji su svoj život potratili, bacili ga negdje u neku sjenu i ostali tamo do kraja svoga života, živeći bez smisla.  Dakle, to što sam svećenik, to što sam franjevac, sada to osobito jasno uočavam da apsolutno ni u čemu nije nikakva moja zasluga, nego to je sve dar.

Može li pojedinac spasiti svijet?

Ono što Bog čini ne samo za čovjeka, već za cijeli svijet, lijepo je sažeto u Isusovom imenu koje znači: Bog koji spašava.

Kako dotaknuti Isusa?

Isus je uvijek tu u našem životu, ali ga mi trebamo prepoznati. I ne traži od nas da budemo netko drugi i drugačiji. Nego želi da pred njega iznesemo svoje bolesti, svoje boli, svoja razočaranja, svoje patnje i svoje strahove. Da im dadne smisao tako što će ozdraviti naše srce svojom ljubavlju.

Važno je napraviti "inventuru" svoga stanja

Zato je dobro napraviti „inventuru“ svoga stanja. Vidjeti jesam li i na što navezana? Jesam li svoju sreću svezala za „tuđe“ noge, za uspjeh, za moć i postignuće, za novac i materijalna dobra, za ugled.

Fra Tomislav Pervan: Na kraju našega života neće nas Bog pitati za ono što nismo znali iz Biblije, nego za ono što smo znali, a nismo prihvatili svojim životom

Hercegovački franjevac Tomislav Pervan osvrnuo se na današnju poruku iz Ivanovog evanđelja. Ivan je izrekao istinu je p(r)okazao Isusa kao Jaganjca Božjega, kao zaručnika. Ivan nije mogao do kraja izreći svoj sud o Isusovu božanstvu, on bijaše samo svjetiljka koja je neko vrijeme svijetlila. Isus je svjetlo svijeta. Svjetiljka uzima svoje svjetlo od Svjetla. Jedini je pravi svjedok sam Otac, on mu daje činiti čudesa koja su pred cijelim svijetom svjedočanstvo njegova božanskoga iskona.

1 2 3 6
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja