Budi dio naše mreže

Ključna riječ: radio-mir-medugorje

Fra Zvonimir Pavičić svečano uveden u službu međugorskog župnika

Fra Zvonimir Pavičić svečano je uveden u službu župnika župe Međugorje u nedjelju 14. kolovoza. Svetu misu predslavio je mons. Aldo Cavalli, apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje, a u koncelebraciji su bili dosadašnji međugorski župnik fra Marinko Šakota, novi međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić, te drugi svećenici.

Svećenik o nošenju crnine nakon smrti bliske osobe

"Postoji li vjerska i crkvena utemeljenost trajanja? Je li to po volji osobe ili je obveza?", zanimalo je slušateljicu Radio Mir Međugorja koja se sa svojim pitanjima javila u emisiji "Pitajte svećenika".

FRA IVAN SLIŠKOVIĆ Unatoč poteškoćama nisam nikada izgubio povjerenje u Boga

"Na dan mlade mise bit će radosno. Mlada misa nije prva misa koju svećenik slavi nego je prvo veće javno slavlje u zajednici i mjestu iz kojega je mladi svećenik ponikao. To je misa zahvale  – novozaređeni svećenik zahvaljuje Bogu za taj čin. To je zahvala i obitelji i svim ljudima koji su bili uz njega kao i cijeloj župnoj zajednici, to je zapravo slavlje župe", rekao je hercegovački mladomisnik.

Četvorica franjevaca u Međugorju proslavila zlatni jubilej

"Pedeset godina svećeništva, pedeset godina služenja. Večeras smo ovdje zahvaliti Bogu za tih tako puno divnih godina, zahvaliti Bogu za tako puno milosti”, riječi su kojima je fra Jozo Grbeš, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije,

Pročitajte tko, kada i pod kojim uvjetima može dobiti potpuni oprost

"Crkva koja nastavlja Kristova djelo, koja mu služi te čuva Kristove svetinje, na zemlji udjeljuje svojim vjernima potpuni oprost za vremenite kazne. Crkva ovime želi pomoći svima nama te nas potaknuti na djela pobožnosti i milosrđa; potaknuti nas na zahvalnost Bogu", rekao je fra Renato Galić, župni vikar u Međugorju.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja