Budi dio naše mreže

Ključna riječ: radio-mir-medugorje

Može li pojedinac spasiti svijet?

Ono što Bog čini ne samo za čovjeka, već za cijeli svijet, lijepo je sažeto u Isusovom imenu koje znači: Bog koji spašava.

Kako dotaknuti Isusa?

Isus je uvijek tu u našem životu, ali ga mi trebamo prepoznati. I ne traži od nas da budemo netko drugi i drugačiji. Nego želi da pred njega iznesemo svoje bolesti, svoje boli, svoja razočaranja, svoje patnje i svoje strahove. Da im dadne smisao tako što će ozdraviti naše srce svojom ljubavlju.

Važno je napraviti "inventuru" svoga stanja

Zato je dobro napraviti „inventuru“ svoga stanja. Vidjeti jesam li i na što navezana? Jesam li svoju sreću svezala za „tuđe“ noge, za uspjeh, za moć i postignuće, za novac i materijalna dobra, za ugled.

Fra Tomislav Pervan: Na kraju našega života neće nas Bog pitati za ono što nismo znali iz Biblije, nego za ono što smo znali, a nismo prihvatili svojim životom

Hercegovački franjevac Tomislav Pervan osvrnuo se na današnju poruku iz Ivanovog evanđelja. Ivan je izrekao istinu je p(r)okazao Isusa kao Jaganjca Božjega, kao zaručnika. Ivan nije mogao do kraja izreći svoj sud o Isusovu božanstvu, on bijaše samo svjetiljka koja je neko vrijeme svijetlila. Isus je svjetlo svijeta. Svjetiljka uzima svoje svjetlo od Svjetla. Jedini je pravi svjedok sam Otac, on mu daje činiti čudesa koja su pred cijelim svijetom svjedočanstvo njegova božanskoga iskona.

FRA TOMISLAV PERVAN Treba živjeti za vječnost i za nju se spremati. Zato se valja posvetiti molitvi i bdijenju

Riječima ‘bdijte i molite’ završava Isus svoje javno djelovanje, to su njegove posljednje riječi prije muke i smrti, posljednji uputnici upućeni javnosti. Započeo je svoje djelo obećavajućim ‘kraljevstvo je Božje blizu, obratite se i vjerujte Evanđelju’, a završava tragičnim ishodom, finišom, ‘finale’ u kome se govori kako ni kamen na kamenu ne će opstati.

Kome odlaziš kada si izmoren?

Nakon Gospodnjeg doticaja, nakon takvog zaklona i odmora, spreman si biti svojim bližnjima poticaj, spreman si druge dotaknuti i na dobro potaknuti. Odvaži se i danas budi Božji doticaj i poticaj u ovom svijetu!

Ništa se ne postiže preko noći. Sve treba vrijeme i uvjete za rast

Vjernik koji se pouzdaje u Krista ne smije imati nikakvoga straha pred ovim svijetom. Na nama je da Bogu damo svu svoju nadu. Nada je utkana u svaki trenutak našega življenja, zato ne smije biti neodgovornosti, nego uz Božju pomoć raditi na izgradnji Božjega kraljevstva u sebi, svojoj obitelji i šire.

1 2 3 6
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja