Budi dio naše mreže

"Ovaj svijet prolazi kao što voda prolazi kroz naše prste. Sve ovdje brzo prolazi. 'Tempus breve est', kaže Duh Sveti. Tako je malo vremena za ljubav! Prenesite to onima koji su bolesni", potiče sveti Josemaría Escrivá.

/ hk

Bolest ili nevolja u životu mogu nas dovesti do osjećaja ljutnje prema Bogu. No, sveti Josemaría nas poziva da mu vjerujem jer je On “puno više čak i od dobre majke”.

Želim vam govoriti o iskustvu osobe koja je deset godina patila od ozbiljne bolesti i za koju nije bilo lijeka, ali ona je bila sretna. Svakim danom je bila sve sretnija jer se predala u Božje ruke.

Ta osoba je bila uvjerena da Bog nije apstraktna sila, neko daleko biće… On je puno više čak i od dobre majke. I ponavljam što sam već rekao: On je svemoguć!

Propuštamo prihvatiti da sreća dolazi kasnije!

On se ne veseli kada nam se događaju loše stvari, a veseli se kada nam se dogode dobre.

Kažem majkama i očevima, kažem i jednima i drugima… da, kada uzmu nož iz ruke svoga djeteta… britvu, šibice s kojima se igra… jer se boje da će se ozlijediti, dijete će protestirati.

Svijet prolazi kao što voda prolazi kroz naše prste!

Ono protestira jer ste ga povrijedili, jer mu oduzimate igračku. Mi, našim zemaljskim viđenjem, vidimo samo stražnji dio tepiha – stranu na kojoj su čvorovi. I propuštamo prihvatiti da sreća dolazi kasnije.

Ovaj svijet prolazi kao što voda prolazi kroz naše prste. Sve ovdje brzo prolazi. “Tempus breve est”, kaže Duh Sveti. Tako je malo vremena za ljubav! Prenesite to onima koji su bolesni!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja