Budi dio naše mreže

Ključna riječ: josemaria-escriva

SVJEDOČANSTVO U Božjim rukama tijekom suočavanja s bolešću

"Iako nastavljam živjeti s nesigurnosti svoje dijagnoze i sa svim pregledima i liječenjima koje ona donosi, to me ne obeshrabruje. Život mi se vratio u zaposlenu rutinu majke i supruge i na tome sam zahvalna. Nastavila sam shvaćati važnost njegovanja vjere i u dobrim vremenima i da se svakoga dana Bogu obraćam u molitvi. Prirodno nisam baš ustrajna osoba tako da mi dnevni životni plan, tjedni krugovi i mjesečne duhovne obnove u Opusu Dei služe kao dobar podsjetnik za ponovno započinjanje i ispravljanje životnog puta koji me nastoji omesti od onoga za što znam da je najsigurnija stvar mojega života… moga odnosa s Bogom", rekla je Maria Kilcommins, supernumerarija Opusa Dei.

Bog koji dopušta zlo i patnju

Zašto zlo postoji? Koji je smisao patnje? Zašto Bog dopušta zlo? To su ona pitanja koja si svaka osoba postavi u nekom trenutku svoga života. Odnose se na jednu od najvećih tajni o čovjeku.

Devetnica sv. Josemaríji Escrivi

"Ako hoćeš dosljedno živjeti kao kršćanin onda moraš s više brige paziti na male stvari", rekao je sv. Josemaría Escrivá. Ususret blagdanu ovoga velikog sveca, donosimo devetnicu koju možete moliti kao pripravu!

Biti svet tamo gdje jesi

"A pošto svatko od nas treba tražiti svetost upravo tamo gdje je, u poslu koji svatko od nas radi, moramo obaviti naš posao najbolje što možemo. Zato moramo raditi radosni, s entuzijazmom. Zato što trebamo zarađivati i brinuti se za našu obitelj. Ali također da ugodimo Bogu. Jer rad je također molitva", potiče sveti Josemaría Escrivá.

Molitve koje je sv. Josemaría Escrivá naučio kao dječak

Kada je sv. Josemaría Escrivá bio jako mali, majka i otac su ga naučili moliti kratke, jednostavne molitve Isusu, Mariji i Anđelu Čuvaru. Molitve koje je ovaj svetac molio u svome djetinjstvu možete moliti i vi zajedno sa svojom djecom.

Sv. Josemaría Escrivá: Kako se još više zaljubiti u Krista

"I ako želiš nastaviti razgovor s Bogom, potraži ga u svom srcu. Sada to nije Isus Krist, druga osoba Presvetog Trojstva, Bog i čovjek. To je Sveti Duh, Otac i Sin, to je Trojstvo u tvojoj duši, i tamo idi traži Boga, u osami svoje duše", rekao je sv. Josemaría Escrivá.

Što nakon gubitka posla?

Ovo je izazovna godina za sve nas i stvari koje se uzimaju zdravo za gotovo lako mogu biti dovedene u pitanje. Među njima je i radno mjesto odnosno zaposlenje. Gubitak zaposlenja nije lako prihvatiti i stoga je od izuzetne važnosti imati podršku obitelji i bliskih osoba u tim trenucima.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja