Budi dio naše mreže

Ključna riječ: josemaria-escriva

POZNAVATI SEBE Vi ste, očito, pismo Kristovo

Odnos s Bogom u našoj molitvi usko je povezan sa svime što činimo u svakodnevnom životu, isticao je to Isus u svom propovijedanju, na što nas podsjeća sveti Josemaria Escriva.

Devetnica sv. Josemaríji Escrivi

"Ako hoćeš dosljedno živjeti kao kršćanin onda moraš s više brige paziti na male stvari", rekao je sv. Josemaría Escrivá. Ususret blagdanu ovoga velikog sveca, donosimo devetnicu koju možete moliti kao pripravu!

OPUS DEI Ovo savjetujemo mladima

Kršćanska je tradicija vjernike od samih početaka poticala na usvajanje životnog plana. Ovdje ćete pronaći opise svakog segmenta koji Opus Dei preporuča mladima.

Obitelj je kovačnica djetetovog karaktera i osobnosti, ali i mjesto gdje se ukorjenjuje ljubav prema Bogu

Obitelj je kovačnica djetetovog karaktera i osobnosti te mjesto gdje se ukorjenjuje ljubav prema Bogu. Svako dijete je Božji znak pouzdanja u roditelje koji im povjerava sina ili kćer pozvane na vječnu radost. Vjera je najbolje nasljeđe koje roditelji mogu prenijeti svojoj djeci. Ona je jedina stvar koja je uistinu važna budući da je ona ta koja daje konačno značenje našem životu. A Bog nikada ne daje zadatak bez pružanja i sredstava potrebnih za njegovo izvršenje. Stoga nijedna ljudska zajednica nije bolje opremljena od obitelji za osigurati da se vjera ukorijeni u djetetovom srcu.

Josemaria Escriva i sakrament prve pričesti

Kada mu je bilo deset godina, Josemaria je po prvi puta primio Isusa u svoju dušu. Bilo je to 23. travnja. Od ranog mu je jutra njegov anđeo čuvar šaptao u uho ponavljajući mu molitvu koju je naučio za pripremu na prvu pričest.

Bog nam je uvijek spreman dati ono što trebamo, ali mi moramo biti spremni to primiti

Bog nam je uvijek spreman dati ono što trebamo, ali mi moramo biti spremni to primiti. I mi se ponekad možemo tvrdoglavo držati vlastitog mišljenja i ne biti otvoreni za primanje savjeta ili ponizno priznavanje da smo u krivu. Ali budući da naš Gospodin uvijek pomaže onima čije je srce otvoreno za njegove darove, dobro je tražiti savjet, naučiti slušati i s jednostavnošću prihvatiti prijedloge onih koji nam samo žele pomoći.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja