Budi dio naše mreže

Ključna riječ: bolest

Sve ili ništa: Poziv na predanje Bogu

"Da bih se još više predala Bogu, trebam postati malena i dječja u svom povjerenju u Njega. Moram se potpuno predati i odvojiti od ovog svijeta i dopustiti mu da me uhvati kada padnem", piše u svjedočanstvu predanja Gospodinu koji vam donosimo u nastavku.

Domišljata ljubav za prijatelja čini čuda!

Učenik 3. razreda Osnovne škole Lotrščak iz Zagreba već neko vrijeme vodi borbu sa zloćudnim tumorom, zato je ovih dana ošišan do kože. Priča koja slijedi pokazuje ljepotu prijateljstva i ljubavi za čovjeka u potrebi!

ARGUMENTI Poremećaj hranjenja

Kako dijagnosticirati poremećaj hranjenja? Kada i kako djelovati? Zašto ista prehrana ne djeluje na sve jednako? Važnost tjelesne aktivnosti? Trebaju li djeca sportaši imati različitu prehranu od ostale djece? Na ova i druga pitanja odgovore su davali Jelena Balabanić Mavrović, terapeut i izvršna direktorica Centra za poremećaj hranjenja BEA, Maja Žanko, magistra nutricionizma i Saša Kanazir, nogometni trener.

HALO VELEČASNI? Bolest – posljedica grijeha?

Iz najnovijeg izdanja HKR-ove emisije 'Halo velečasni' – uvijek petkom u 8.10 - izdvajamo tri, po nama, zanimljiva odgovora koje je slušateljima 'Dobrog radija za dobre ljude' uputio, na njihov upit, naš 'radijski' župnik vlč. Antun Sente st., inače župnik u Sesvetskim Selima župe Sv. Antuna Padovanskog.

Papa Franjo: Bolesnika treba staviti iznad bolesti

Primivši u ponedjeljak 18. listopada u audijenciju članove Zaklade Campus Bio-Medico papa Franjo je ohrabrio njihov rad i službu potičući ih da u središte stave brigu o osobi, ne zaboravljajući važnost znanosti. "Briga bez znanosti uzaludna je, znanost bez brige je besplodna", napomenuo je Papa te potaknuo katoličko zdravstvo da uvijek djelima svjedoči kako nema nedostojnih života. Za cjepiva su pak potrebni dalekovidni planovi, a lijekove valja distribuirati dostojanstveno, a ne kao milostinju.

SVJEDOČANSTVO Premda slijepa i gluha, raduje se životu: Boga nosim u srcu, On je moj najbolji prijatelj!

Unatoč tome što je zbog bolesti potpuno oslijepila i oglušila, Karolina Perec raduje se svakom novom danu i traži Božju prisutnost kroz susrete s prijateljima, pisanje pjesama i izradu rukotvorina. "Vjerujem da mi je Bog dao snagu da se nosim sa svim poteškoćama i bolestima koje su me snašle. On me hrabri da ne bih klonula do kraja. Vjerujem da me samo Isus može spasiti i ozdraviti. Ako ništa drugo, On mi daje snagu da se nosim sa svim poteškoćama", posvjedočila je za Hrvatsku katoličku mrežu ova hrabra žena.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja