Budi dio naše mreže

"Preporučljivo je da si dozovemo u svijest koga smo primili i na tome mu zahvalimo svojim riječima. Jednako tako možete moliti za sve one koje ste tokom dana susreli, ili ako sudjelujete ujutro na svetoj misi onda za one koje ćete susresti, za sve one koji su se preporučili u vaše molitve, za sve one u potrebi", odgovara studentski kapelan vlč. Mario Žigman na društvenim mrežama. Njegov odgovor prenosimo u cijelosti.

/ im
Hvala Vam na postavljenom pitanju i želji za dubljim otkrivanjem euharistijskih otajstava. Što se tiče molitve nakon svete pričesti prema rubrikama Rimskog misala stoji slijedeće: „Ako je zgodno, može se neko vrijeme ostati u šutnji ili se izvodi koji psalam, odnosno hvalospjev“. Preporučljivo je da si dozovemo u svijest koga smo primili i na tome mu zahvalimo svojim riječima. Jednako tako možete moliti za sve one koje ste tokom dana susreli, ili ako sudjelujete ujutro na svetoj misi onda za one koje ćete susresti, za sve one koji su se preporučili u vaše molitve, za sve one u potrebi…
Preporučljivo je da si dozovemo u svijest koga smo primili i na tome mu zahvalimo svojim riječima.
Od trenutka blagovanja Kristova Tijela Vi postajete svetohranište, odnosno postajete kristonosci. Molite Gospodina da vam dadne milost kako biste svojim životnim primjerom mogli nositi Njega u sva područja svoga djelovanja, da po vašem životu drugi prepoznaju Krista u vama. Nadalje, neke molitve koje jednako tako možete moliti mogu biti tzv. strelovite molitve poput: Isuse blaga i ponizna srca. Učini srce moje po srcu svome. Ili; Isuse, Sine Davidov, smiluj mi se. Ili; Vjerujem, pomozi mojoj nevjeri…
Nema službenog stava koja bi se molitva trebala moliti pa se onda stavlja na izbor pojedinca uz napomenu da je najbolje održati kratko vrijeme u šutnji ili izvesti, kako kažu rubrike, koji psalam, odnosno hvalospjev.

Nema službenog stava koja bi se molitva trebala moliti pa se onda stavlja na izbor pojedinca uz napomenu da je najbolje održati kratko vrijeme u šutnji ili izvesti, kako kažu rubrike, koji psalam, odnosno hvalospjev. Međutim, prema Rimskom misalu postoje molitve poslije mise. Među te molitve imamo: Molitva sv. Tome iz Akvina; Uzdasi k Presvetom Otkupitelju (Dušo Kristova posveti me… molitva koja se u mnogim župama moli nakon pričesti); Molitva predanja sv. Ignacija; Sveopća molitva, poznata pod imenom pape Klementa XI. Sve te molitve možete pronaći na internetu.

Sažeto rečeno: 1) Rimski misal preporučuje šutnju ili psalam, odnosno hvalospjev. 2) Možete izreći svoju osobnu molitvu zahvale ili neku drugu vrstu molitve koje sam gore spomenuo. Neka Vas Gospodin prati i čuva na životnome putu kako biste svaki puta dok primate Njegovo Predragocjeno Tijelo mogli biti kristonosci u sredini u kojoj živite. Ukoliko imate pitanja, postavite ih, možete i anonimno, putem naše aplikacije.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja