Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vlc-mario-zigman

Vlč. Mario Žigman: Muškarcima je često teško podnositi istinu o samima sebi i pokazati je Bogu

U organizaciji Udruge Duhos, a pod vodstvom povjerenika za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije te studentskog kapelana, vlč. Marija Žigmana održan je u subotu, 4. rujna 2021. u poslijepodnevnim satima, u pastoralnim prostorima Nadbiskupskog vikarijata u Osijeku - prvi susret za muškarce na temu "Adam – muškarac je upućen na ženu". Nakon uvodne molitve, vlč. Žigman pojasnio je kako je smisao ovih susreta da na temelju primjera biblijskih muževa prisutni muškarci pronađu put po kojemu će pronaći svoj vlastiti identitet.

Stavi svoje srce u Božje srce

"Čini mi se kako danas kao prepreka na putu čišćenja srca stoji naš ponos. Onaj stav "tako smo uvijek radili i ne želim nikako drugačije" znači da se zatvaramo tom čišćenju srca. Zbog toga neka nas današnja nedjelja potakne na promjenu našega stava kako bismo odbacili svoje maske i dopustili Bogu da očisti naše srce i tako budemo primjer onih koji su doista zaljubljeni u Isusa. Neka naše čašćenje bude takvo da svoje srce smjestimo u blizinu njegova srca", piše studentski kapelan vlč. Mario Žigman na društvenim mrežama.

Što molimo nakon svete pričesti?

"Preporučljivo je da si dozovemo u svijest koga smo primili i na tome mu zahvalimo svojim riječima. Jednako tako možete moliti za sve one koje ste tokom dana susreli, ili ako sudjelujete ujutro na svetoj misi onda za one koje ćete susresti, za sve one koji su se preporučili u vaše molitve, za sve one u potrebi", odgovara studentski kapelan vlč. Mario Žigman na društvenim mrežama. Njegov odgovor prenosimo u cijelosti.

Vlč. Mario Žigman: Vrijedi li strahovati?

"U našoj boli Bog nam pristupa poput milosrdnog Samaritanca povijajući naše rane euharistijom i sakramentom pomirenja kako bi nas postavio na svoja ramena i nosio kroz ovaj život. Neka nas današnja riječ nosi na krilima Božje ljubavi koja uklanja strahove koji nas paraliziraju u duhovnom i tjelesnom životu", piše studentski kapelan vlč. Mario Žigman na društvenim mrežama.

Budi evanđelje drugima!

"Neka i naša propovijed bude najljepše izrečena djelima ljubavi. Stoga, neka i danas odjekuje opomena sv. Franje u našem srcu: Pazi kako živiš. Ti si možda jedino Evanđelje koje će netko pročitati", piše studentski kapelan vlč. Mario Žigman.

VLČ. MARIO ŽIGMAN Gledati srca ljudi

"Nemojmo dopustiti da nas oholost i srdžba zaslijepe da ne vidimo, već očistimo svoj pogled jer gledati je, kaže sv. Toma Akvinski, najsavršenija djelatnost jer njime usavršavamo sami sebe. Na koji se to način usavršavamo? Tako što gledajući oko sebe prepoznajemo potrebe drugih, time nas njihove potrebe potiču da budemo sažaljivi i na taj način svjedočimo Isusa koji je i danas živ, koji i danas hoda ovom zemljom čineći dobro po našim rukama, našim djelima, našim pogledom", piše vlč. Mario Žigman duhovnik DUHOS-a iz Osijeka na svojim društvenim mrežama.

VLČ. MARIO ŽIGMAN Bog želi zajedno s nama širiti svoje kraljevstvo

"Na koji način mi možemo širiti Božje kraljevstvo? Tako što ćemo kroz one sitnice našega života koje nitko ne primijeti biti pravedni. Na primjer: biti vjeran u braku, svakodnevno obavljati svoje dužnosti, pružiti nekome riječ utjehe, nasmiješiti mu se, udijeliti kompliment. Sve je to ono što nam se čini maleno, ali ono donosi velike plodove u životima drugih, a onda i u našim. Nemojte misliti da vas Bog ne može upotrijebiti jer ste maleni, stari, gluhi, skriveni ili neki od drugih razloga. Bog je u stanju upotrijebiti svakoga od nas ako smo mi voljni postati sijači. A za postati sijačem trebamo se odreći veličine, oholosti, sebičnosti, egoizma" piše vlč. Mario Žigman na Facebook stranici Duhos Osijek.

Bismo li neutješno plakali kada bi nam bilo uskraćeno Kristovo Tijelo?

"Nama se Krist daruje, a mi ga ponekad primamo nedolično, umjesto da s pobožnošću i dubokim strahopoštovanjem primimo Krista na svoju ruku, mi ga, rekao bih hvatamo, gotovo otimamo iz ruku svećenika. Načinimo od svojih ruku prijestolje Bogu znakom križa – znakom pobjede nad smrću. Prijestolje na koje se Bog uspeo da bismo mi živjeli i tako ga dostojanstveno blagujmo. I zaključio bih pitanjem: što bi bilo kada bi nama bilo njegovo Tijelo uskraćeno? Bismo li i mi neutješno plakali ili bi nam bilo svejedno", piše vlč. Mario Žigman na Facebook stranici Duhos Osijek. Objavu prenosimo u cijelosti.

Koreografija Božje ljubavi

"Postoje situacije našega života koje jednostavno ne možemo tako jednostavno objasniti. Na primjer: možete li objasniti nekome zašto ga volite? Možda možete napraviti popis i reći volim tu osobu zbog toga što je lijepa, pametna, smiješna, dobra, jednostavna, ponizna… Međutim, koliko god riječi iskoristili, što god rekli, ipak će nam nakon nekog vremena ovo zvučati površno jer na dubljoj razini znamo da taj popis čak ni ne odražava, a ni adekvatno opisuje našu ljubav prema toj osobi. Neke stvari poput ljubavi možemo iskusiti, ali ih ne možemo u potpunosti razumjeti, objasniti ili definirati", poručuje vlč. Mario Žigman.

VLČ. MARIO ŽIGMAN Božji začin

"Sve dok smo u ovome svijetu Bog je onaj koji nas mora čuvati. Kad bi Bog samo na jednu sekundu otišao od nas, bili bismo izgubljeni. Vidite, grijeh svijeta napada nas izvana, a vlastiti grijeh iznutra. Tome se ne možemo suprotstaviti svojim snagama, jer smo nemoćni, slabi poput djeteta. Zbog toga nas Bog čuva i posvećuje", poručuje vlč. Mario Žigman.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja