Budi dio naše mreže

Snažna poruka svima koji poste i mole

"I mi učimo u ovom vremenu koje je pred nama, umirati sebi, umirati egoizmu, umirati onom materijalnom i živjeti za drugoga", kazao je duhovni asistent inicijative "Ujedinjeni u postu i molitvi", vlč. Ivan Lastovčić.

/ fe

Nakon što smo pisali o pozivu na jedinstvo u molitvi i postu koji je Molitvena zajednica Srce Isusovo uputila svim vjernicima. Krenuvši zajedno na put na blagdan Rana sv. Franje, danas vam pozornost želimo skrenuti na poruku vlč. Ivana.

“Ovo vrijeme pred nama izazovno je vrijeme, puno različitih neizvjesnosti, napasti i kušnji. Ali je i vrijeme milosti. Vjerujem da ćemo zajedno doći do određenog cilja.”

Duhovnik je rekao da oni koji su pokleknuli u postu i molitvi ne trebaju gubiti nadu, jer zato su svi koji sudjeluju povezani u zajednicu da bi napredovali na putu koji sve očekuje. U videu je zatim progovorio o napasti kruha. “Mi kroz ovo vrijeme prolazimo kroz određenu pustinju, i možda nam je prihvatljivo i čini se normalnim imati kruh, materijalno, ono što je potrebno kako ne bi oskudijevali. No Isus ne prihvaća ovaj izazov.”

Post petkom popraćen je večernjom molitvom koja će se održavati uživo putem Facebooka s početkom u 20 sati. Emitirat će se putem stranice Molitvene zajednice Srce Isusovo.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja