Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vlc-ivan-lastovcic

Poštivanje dostojanstva ljudske osobe u vremenu pandemije bolesti Covid-19

Poštivanje dostojanstva ljudske osobe u vremenu pandemije bolesti Covid-19 bila je tema HKR-ove emisije "Socijalni govor Crkve" u četvrtak, 18. veljače, u kojoj su gosti bili docent dr. primarius Rok Čivljak, infektolog, predsjednik Hrvatskog katoličkog liječničkog društva, pročelnik Zavoda za akutne respiratorne infekcije Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu i vlč. Ivan Lastovčić, župni upravitelj Župe sv. Ivana Krstitelja u Zagrebu.

Vlč. Ivan Lastovčić: Svi smo pozvani od Krista buditi nadu u drugima

Pozvani smo u ovo vrijeme donositi poruku vjere, nade i ohrabrenja jer iracionalni strah ostavlja posljedice, ističe župnik zagrebačke župe sv. Ivana Krstitelja vlč. Ivan Lastovčić. Njegov prvi poziv bila je želja da pomaže oboljelima, a zatim je ta želja prerasla u potrebu da im donese nešto više od onoga tko liječi duše, od Isusa Krista koji dotiče čovjeka u cjelini i mijenja ga.

Snažna poruka svima koji poste i mole

"I mi učimo u ovom vremenu koje je pred nama, umirati sebi, umirati egoizmu, umirati onom materijalnom i živjeti za drugoga", kazao je duhovni asistent inicijative "Ujedinjeni u postu i molitvi", vlč. Ivan Lastovčić.

Više od tisuću mladih se odazvalo pozivu na post i molitvu: Post i molitva dva su krila koja nas uzdižu Bogu!

„Molitvena zajednica Srce Isusovo“ uz fra Serđu Čavara započinje u četvrtak 17. rujna, na blagdan Rana sv. Franje, zajedničku inicijativu pod nazivom: „Ujedinjeni u postu i molitvi“. Cilj inicijative je da se kroz pet tjedana bude duhovno povezano u molitvi, a svaki će petak u tom vremenu postiti o kruhu i vodi. Bio je to povod emisiji Hrvatskog katoličkog radija "Argumenti" u kojoj se u utorak razgovaralo o tome koliko se u konkretnim životnim izazovima oslanjamo upravo na post, pokoru i molitvu.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja