Budi dio naše mreže

Ako imate svoje dijete sa sobom da ga poljubite za laku noć, s njim doručkujete, otpratite ga do škole ili ga pošaljete na fakultet, gledate kako se ženi. Imate sve. Ne zaboravite na to!

/ md

Svećenik i redovnik Družbe Misionara Krvi Kristove, pater Stjepan Ivan Horvat na svojim je društvenim mrežama objavio poruku oca koji je izgubio svoga sina, a poruku je otac napisao u obliku popisa od deset stvari koje čine život vrijednim življenja podsjetivši na sve ono što je zaista važno u životu. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

1. Nikada se ne ljubite i ne grlite previše.

2. Uvijek imate vremena. Ako nešto radite, zaustavite se na trenutak, čak i samo minutu, i usredotočite se na svoju bebu. Ništa nije važnije od nje, stvarno sve drugo možete odgoditi na neko vrijeme.

3. Snimite puno fotografija i snimite što više videozapisa. Život je nepredvidiv. Jednoga će dana možda biti sve što vam je ostalo.

4. Ne dajte mu samo novac, dajte mu svoje vrijeme. Mislite li da su troškovi važni? Nisu. Važno je ono što radite. Skačite s njim po lokvama, trčite, šetajte, plivajte u moru, gradite baze, zabavite se! Ne mogu se sjetiti što sam kupio Hughieju. Sjećam se samo onoga što smo radili zajedno…

5. Pjevajte. Pjevajte zajedno. Moja su najbolja sjećanja kada sjedi u mom naručju ili pored mene u autu i zajedno pjeva naše omiljene pjesme. Glazba također stvara uspomene.

6. Uživajte u najjednostavnijim stvarima. Navečer u uspavljivanje, čitanju bajki. Uobičajene večere ili lijene nedjelje. Proslavite najobičnije trenutke. One su ono što mi najviše nedostaje. Ne dopustite da ovo vrijeme prođe nezapaženo.

7. Uvijek poljubi one koje voliš za laku noć. Čak i ako zaspu, idite ih poljubiti. Nikad ne znate hoće li to biti zadnji put…

8. Zajedno se zabavite čak i uz dosadne aktivnosti – putovanja automobilom, odlazak u trgovinu. Šalite se, nasmijte, zabavite i uživajte! Život je prekratak da se ne bi igrali.

9. Pišite. Zapišite sve što vaše dijete voli i radi. Zabilježite sve smiješne stvari koje čini. Djeca su tako slatka. Nažalost, to smo počeli raditi tek nakon što smo izgubili Hughieja. Htjeli bismo se svega sjetiti. Sad to radimo s Hettie. Te će uspomene biti zauvijek spremljene … Jednog ćete dana, opet, uživati u svim tim trenucima … Ništa vam neće pobjeći iz sjećanja.

10. Ako imate svoje dijete sa sobom da ga poljubite za laku noć, s njim doručkujete, otpratite ga do škole ili ga pošaljete na fakultet, gledate kako se ženi… Imate sve. Ne zaboravite na to!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja