Budi dio naše mreže

Ključna riječ: roditeljstvo

Roditelji su prvi odgojitelji vjere svojoj djeci

Prvi odgojitelji vjere su roditelji, no koliko dugo to traje i prestaje li uopće? Roditelji imaju nezamjenjivu ulogu u odgoju svoje djece, stoga se valja upitati koliko dugo imamo odgovornost za duhovnu formaciju svoga djeteta.

Roditelji, pomozite svojoj djeci da razviju empatiju u sebi

Naučiti djecu empatiji je od izuzetne važnosti. Empatija omogućuje da drugu osobu vidim kao nekoga tko je moj "bližnji", brat ili sestra. a ne kao grabežljivca. Otac ili majka, poput dirigenta orkestra, omogućit će svakom djetetu da nauči "svirati" svoju ulogu na putu do prekrasnog koncerta.

Svjedočanstvo trojice očeva: Kada otvorimo srce životu, sve se posloži!

Pogledajte "video u kojem hrvatski 'papučari' hrabro svjedoče o odgoju, očinstvu, bračnom i obiteljskom životu, financijskim krizama s kojima se suočavaju, traumatičnim porodima i trudnoćama koje su intencionalno završavale rođenjem njihove djece. Hrabri 'papučari' u potresnom svjedočanstvu priznaju kako su tražili i dobili pomoć kada im je u životu zagustilo, i da se nikada nisu osjetili samima na svijetu".

4 odgojna "pravila" koja bismo ponekad trebali prekršiti

Zasigurno ste čuli mnoge savjete o roditeljstvu koje poput papiga svi ponavljamo jedni drugima kao da postoji neka jednadžba savršenog odgoja. Pročitajte koja odgojna "pravila" bismo možda ponekad trebali i prekršiti.

5 savjeta o odgoju od roditelja sv. Male Terezije!

Sveti Zelie i Louis Martin prvi su kanonizirani bračni par. Zajedno su imali devetero djece, od kojih je petero preživjelo djetinjstvo te su sve postale časne sestre, među njima sv. Terezija iz Lisieuxa.

Budite primjer svojoj djeci

Roditelji znaju da djeca najviše uče iz primjera. Ponekad nam se čini da riječi ne čuju bez obzira koliko puta im rekli i ponovili neka pravila, ali zato upijaju poput spužve pozitivne i negativne navike najbližih. Donosimo neke savjete kako da svojim ponašanjem budete primjer svojoj djeci.

Zašto je Bogu trebalo toliko vremena da vam podari dijete?

"Visoko je iznad zemlje nebo, tako su puti moji iznad vaših putova, i misli moje iznad vaših misli” (Iz 55,9). Ako Bog od vas traži da čekate, znači da vas priprema da ispunite Njegov plan za vas. Ova trogodišnja djevojčica zna zašto su njezini roditelji tako dugo čekali na susret s njom.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja