Budi dio naše mreže

Svečano euharistijsko slavlje svetkovine Božjeg Milosrđa 11. travnja u župi sv. Andrije u Dubrovniku predvodio je br. Dražen Marija Vargašević iz Karmela Božjeg Milosrđa.

/ hjb

U propovijedi je rekao da Milosrdni Isus traži načine kako će ljudima pristupiti bliže: “Jedan od tih načina je ova svetkovina, kao i slika nacrtana prema privatnim objavama sv. Faustine Kowalske te krunica Božjeg Milosrđa sa sjećanjima na Isusovu pregorku muku. To su sve načini kako danas Isus ulazi među nas kao i onda među učenike i kad su naša vrata zatvorena”, podsjetio je propovjednik.

Propovjednik / Ured Dubrovačke biskupije za medije

“Isus je prihvatio naše živote od začeća do posljednjeg daha, pa i ovoj situaciji u kojoj se danas nalazimo. Isus je ušao premda su mu naša vrata možda bila zatvorena. Nije dovoljno to što je Bog u Kristu sve preuzeo nego je nužno da mu vjernici sve po Kristu i u Kristu prepuste i predaju. Tu se treba dogoditi sudbonosna primopredaja, jedino tako se ostvaruje otajstvena razmjena koja se u svojoj sakramentalnoj srži slavi u svakoj euharistiji”, naglasio je br. Dražen Marija.

Nedjelja Božjeg Milosrđa, kao punina uskrsnog otajstva, želi nas uvesti u duboku tajnu presvete Euharistije.

Propovjednik se dotaknuo i nekih primjera za koje se pogrešno upotrebljava riječ ‘milosrđe’, jer to nisu djela milosrđa. “Prioritet nam treba biti otkrivanje istinskog Milosrđa, onoga koje je uvijek sjedinjeno s istinom spasenja čovjeka po Božjoj ljubavi. Ako je Bog sav svoj zakon sveo na milosrđe koje nas spašava i ako sav svoj zakon prilagođava našem spasenju i našem dobru, onda je to jedino čemu mi trebamo pokloniti posvemašnje povjerenje”, upozorio je br. Dražen Marija.

Predvoditelj i koncelebranti / Ured Dubrovačke biskupije za medije

Svetkovina Božjeg Milosrđa je prilika da se svatko od nas upita: ‘U što sam ja položio svoju nadu? Od čega očekujem biti spašen?’ “Ničemu i nikome ne smijemo služiti osim Bogu. To je divno oslobođenje i rasterećenje koje nam Isus želi udijeliti”, zaključio je svoju propovijed br. Dražen Marija Vargašević iz Karmela Božjega milosrđa.

Slika Božjeg milosrđa / Ured Dubrovačke biskupije za medije

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja