Budi dio naše mreže

Ključna riječ: karmel-bozjeg-milosrda

Želiš li izići iz svog "Egipta" u pustinju, prema Božjem obećanju i pozivu? Dođi na pustinjački kamp “Mistika & motika”

Kontemplativni život su pluća Crkve. Duboko udahni snagu i ljepotu kontemplacije! Dođi na pustinjački kamp na Pelješac. Otkrij otvoreni izvor Božjeg Milosrđa u tišini karmelske pustinje. Program kampa je jednostavno uzimanje udjela u svakodnevnici pustinjačkog ozračja života. Dođi na drugi pustinjački kamp “Mistika & motika” ovoga ljeta!

Mistika, ali i motika ovoga ljeta mladima dostupni u Karmelu Božjeg milosrđa na Pelješcu

Večer prije ove HKM-ove objave prvi mladići stigli su na Pelješac trajektom odlučni sudjelovati u novome ljetnome kampu kojeg organizira Karmel Božjeg milosrđa u svome muškome samostanu u Donjoj Vrućici. Ako bude zainteresiranih drugi termin će organizirati krajem kolovoza. Termin za djevojke počinje tjedan kasnije i trajat će od subote, 24. srpnja, do subote, 31, kolovoza, no ne na istome mjestu nego u ženskome samostanu u Kuni Pelješkoj koji se nalazi otprilike 13 kilometara udaljen od muškog. To bi također mogla biti vrijedna nova informacija o ovome za naše prilike još uvijek jedinstvenome muško-ženskom Karmelu koji živi zajedništvo u odvojenim pustinjama unutar iste karizme, te koji je – uz to - ovoljetnom radnom temom možda i otjerao potencijalne 'kupače' jer ona glasi: „Mistika i motika – pustinjački kamp za mlade”.

KARMEL BOŽJEG MILOSRĐA "Nastojimo ne biti Bogu zapreka kada će se naši plodovi vidljivo očitovati"

Pustinjačko-misionarska zajednica braće i sestara Milosrdnog Isusa i Blažene Djevice Marije od Gore Karmela ili kraće Karmel Božjeg milosrđa – po čemu su više znaniji – započeo je niz katehetsko-molitvenih susreta o temi: "Snagom ljubavi – sa sv. Malom Terezijom u otkrivanju srži Evanđelja". Susreti, dijelom i virtualni, započeli su prošle subote u njihovom pelješkom Karmelu, a novih pet susreta na istu temu zakazani su u sljedećim terminima: 27. ožujka, 10. travanja, 1. svibnja i 22. svibnja, najavili su.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja