Budi dio naše mreže

Ključna riječ: bozje-milosrde

Isusov pogled s križa pogled je milosrdne ljubavi

Ima dosta ljudi koji se plaše Božjeg pogleda. Dožive stres na samu pomisao da ih On može uvijek vidjeti. Bježe li s pravom od Njegova pogleda? Pokušajmo odgovoriti na ovo i na druga pitanje koja su povezana sa slikom Milosrdnog Isusa.

Pozvani smo biti "kanal" Božjeg milosrđa

Može li biti da nas Bog u trenutcima kada ne osjećamo Njegovu blizinu u molitvi poziva da budemo protočni "kanali" Njegove milosrdne ljubavi prema drugima? Je li moguće da smo u takvim trenucima bili pozvani na nešto više?

Pravi neprijatelj

Bog je učinio i učinit će sve za tebe, a đavao nije učinio ništa za tebe, samo te grijehom tiranizira. S njime se sprijateljiš kroz grijeh, a on ti njime čini zlo. On te mami grijehom obećavajući slast, ali one koji padnu u grijeh on muči i tlači. Prozri to i pohitaj odlučno Bogu svome!

Možemo se pouzdati u Božje milosrđe

Mislimo li da Bog provodi svoje vrijeme postavljajući nam zamke i uživa u pogledu na naše padove? Zašto se iscrpljujemo tjeskobom? Petar je također sagriješio žalosno; ali Petar, čim je shvatio što je učinio, nije sumnjao da će mu njegov Učitelj oprostiti. Bilo je dovoljno vidjeti Ga na trenutak u Kajfinoj dvorani. Isus nije ništa rekao Petru, niti Petar Njemu; ali Petrov pogled izgovarao je vapaj za milost, a Isusov pogled bio je pun oprosta; i Petar je bio spašen.

Molimo devetnicu Duhu Svetom

Danas započinje devetnica Duhu Svetomu. Molitvu devetnice Duhu Svetomu možemo moliti na nakane Svete Crkve i na vlastite nakane, napose za milost darova Duha Svetoga: mudrosti, razuma, savjeta, jakosti, znanja, pobožnosti i straha Božjega.

Šesta "misao" o sv. Faustini u Godini sv. Faustine

Na 9. nacionalnom susretu štovatelja Božjega milosrđa u Mariji Bistrici, održanom na spomendan sv. Ivana Pavla II., 22. 10. 2022., otvorena je Godina sv. Faustine Kowalske u povodu 85. obljetnice njezine smrti. U Godini sv. Faustine (22. 10. 2022. – 21. 10. 2023.) svakog 22. u mjesecu (ili najbliži dan kad se okupljaju štovatelji Božjega milosrđa u svojim župnim zajednicama) Koordinacija štovatelja Božjega milosrđa poziva na molitveno zajedništvo i još bolje upoznati Tajnicu Božjega milosrđa: izmoliti Krunicu Božjega milosrđa, Litanije u čast sv. Faustine te pročitati o njoj prigodni tekst.

1 2 3 9
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja