Budi dio naše mreže

Ključna riječ: bozje-milosrde

Svetište Božjeg milosrđa na Ovčari - Proslava u zahvalnosti za 10 godina milosti

"U nedjelju 21. lipnja na Ovčari ćemo obilježiti jubilej 10 godina svetišta Božjeg milosrđa i zahvaliti Bogu za tolike milosti koje je dao i vama i meni i svima koji su pokucali na Njegovo srce kroz ovih 10 godina", poručuje vlč. Miro Tomas, duhovnik Pokreta Božjeg milosrđa u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji.

Leopold Bogdan Mandić u službi Božjega milosrđa pod plaštem Majke Milosrđa

"Za sve koji su ga poznavali bio je ništa više od sirotog redovnika, malenog i bolesnog. Njegova veličina leži negdje drugdje; u tome da se iz dana u dan, čitav svoj svećenički život, pedeset i dvije duge godine, žrtvovao i predavao u tišini i skrovitosti male, skromne ispovjedaonice: Pastir dobri život svoj polaže za ovce", rekao je papa Ivan Pavao II. prilikom proglašenja svetim Leopolda Bogdana Mandića.

Zašto "božansko" kada imamo Božje milosrđe!

Druge vazmene nedjelje proslavili smo Nedjelju Božjeg milosrđa. Zašto je riječ o Božjem, a ne "božanskom" milosrđu, objašnjava Jelena Vuković, tajnica Koordinacije štovatelja Božjega milosrđe, čije promišljanje prenosimo u cijelosti.

Zašto je Bog proroku Hošei naredio da se oženi bludnicom?

Knjiga proroka Hošee započinje Božjom naredbom proroku: “Idi, oženi se bludnicom i izrodi djecu bludničku, jer se zemlja bludu odala, odmetnuvši se od Jahve!” (Hoš 1,2). Svakom čitatelju se spontano postavlja pitanje: Kako Bog može ovakvo što zahtijevati od proroka?

Pape milosrđa: sv. Ivan Pavao II. i Franjo

'Milosrđe je uvjet našeg spasenja (...) Ono je posljednji i najviši čin kojim nam Bog dolazi u susret (...) Milosrđe je put koji sjedinjuje Boga i čovjeka, jer otvara srce nadi da smo ljubljeni zauvijek usprkos ograničenju zbog svoga grijeha.'

Sveta Faustina je prenijela poruku Božjega milosrđa kao slamku spasa za čovječanstvo

Posljednjih godina svjedoci smo kako se u Hrvatskoj sve više širi pobožnost Milosrdnom Isusu te svetici Faustini Kowalskoj koju Crkva slavi 5. listopada. U travnju 2014. godine poljski svećenik, dehonijanac p. Andrija Wosko donio je relikvije ove svetice u Župu Marije Majke Crkve na Zagrebačkoj Trnovčici gdje je u to vrijeme djelovao kao župnik. Od tada mnogi vjernici dolaze, časte i štuju relikviju svete Faustine Kowalske, djelić njezine kosti.

Kolike je duše utješilo zazivanje “Isuse, uzdam se u Tebe” - dirljiva propovijed pape Ivana Pavla II.

"Što će nam donijeti godine ispred nas? Kako će izgledati budućnost čovjeka ovdje na zemlji? Nije nam to dano znati. Pa ipak je izvjesno da uz novi napredak neće izostati ni bolna iskustva. Ali će svjetlo Božanskoga milosrđa koje je Gospodin Isus karizmom sestre Faustine htio izliti na svijet osvjetljavati put čovječanstva u trećem tisućljeću ", dio je iz propovijedi sv. Ivana Pavla II. povodom proglašenja svetom Faustine Kowalske - 30. travnja 2000. Propovijed svetoga Pape u prijevodu dr. sc. fra Tomislava Pervana donosimo u cijelosti.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja