Budi dio naše mreže

Riječki vjeroučitelj Marin Miletić i suradnik Hrvatske katoličke mreže objavio je novi vlog u kojem govori o povjerenju u Boga.

/ mp

Miletić govoreći o čovjekovom (ne) povjerenju u Boga prisjetio se prvih ljudi, odnosno Adama i Eve kojima je Bog sve dao u raju.

“Sve što vam treba sam vam dao, ali nemojte dirati drvo spoznaje dobra i zla. Onda dođe Eva i gleda drvo spoznaje dobra i zla. Potom je došao sotona koji nas kuša tamo gdje smo najslabiji. Sotona je Evi rekao da ubere jabuku jer će onda biti moćna kao i Bog. Kad je počela jesti jabuku uvidjela je da je u krivu i da je sve otišlo nizbrdo. Zar se u ovome ne vidimo i mi sami? Misliš da nije ništa, a onda kad si napravio shvatiš da nisi smio.

Potom je Adam, koji je bio pored Eve, također zagrizao u jabuku. Ova priča nas podsjeća na to što se događa kad ne vjeruješ Bogu. Dogodi se kaos, grijeh, otpad…

Druga scena koja mi pada na pamet je Abraham. Bog kad ima s nama velike planove On nas kuša. Bog ga je kušao više nego nas. Naime, rekao mu da je mu žrtvuje svog sina. Abraham je vjerovao svom Bogu. Idem Bože jer ti to tražiš! Kad je Abraham uzeo nož da žrtvuje svog sina, odjednom dolazi anđeo i sprečava tu žrtvu jer se to Bogu ne mili.

Trebali bi uistinu vjerovati svom Gospodinu. Prijatelju, nisi slučajnost!”, poručio je Marin Miletić.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja