Budi dio naše mreže

Ključna riječ: gospa-fatimska

Ružarij.com poziva na kratka razmatranja o svakom zazivu Lauretanskih litanija!

Dragi molitelji Gospine krunice! Neka vam je blagoslovljen današnji blagdan Uzašašća Gospodnjeg, a i blagdan Gospe Fatimske, koji također danas slavimo. Danas na čast i iz ljubavi prema Gospi, koja nam je u Fatimi prije 104 godine ostavila poruku Nade, pokrećemo kratka razmatranja o svakom zazivu iz Lauretanskih litanija. Nastavljamo hod s punom vjerom kako će na kraju Njezino Bezgrješno Srce pobijediti i svakodnevno ćemo se odazvati pozivu na molitvu krunice, osobito za obraćenje grešnika. Tako slijedimo primjer svetih Franciska i Jacinte koji su molili mnogo krunica. Vjerujemo da će pobjeda kulture života biti dio trijumfa Njezinog Prečistog Srca. Gospo Fatimska, moli za nas grješnike sada i na času smrti naše, da uđemo u vječni mir, u radost Oca i Sina i Duha Svetoga! Amen. Prvo razmatanje don Ivana Marića možete pronaći u nastavku.

Kad su počela organizirana hodočašća Gospi u Fatimu?

Čim se pročulo da se 13. svibnja 1917. u Irijskoj dolini u Fatimi Gospa ukazala Luciji, Franji i Jacinti, počeli su onamo hrliti brojni znatiželjnici, podsjeća fra Petar Lubina u svibanjskom broju časopisa za Marijine štovatelje "Marija".

Molitva Gospi Fatimskoj

Izmolite ovu tradicionalnu molitvu Gospi Fatimskoj za duhovne milosti od Boga.

Počinje devetnica Gospi Fatimskoj

Izmolite devetnicu Gospi Fatimskoj, od 4. svibnja do 12. svibnja, uoči blagdana. Moli se s namjerom izražavanja pobožnosti Gospi Fatimskoj, za određenu milost od Gospodina po Marijinom zagovoru ili kako bismo zahvalili za već primljene milosti.

Devet dana molila je za domovinu sama sa Samim: "U mom srcu živi da Bog ljubi hrvatski narod"

„Kad sam vidjela poziv na Devetnicu Gospi Fatimskoj, spontano mi je došlo pitanje: 'Bože dragi, pa što ja činim?'. Osim što sam imala želju moliti tu Devetnicu, upitala sam se što mogu ja kao Laura, kao žena, majka, Hrvatica, napraviti za ove izbore, za našu domovinu? I u sekundi mi je došlo: 'Pa zašto ti ne bi odlučila devet dana ići moliti Križni put u Posedarje?'", odlučila je Laura Mihanović te se zaputila u avanturu života.

Uključite se u devetnicu za hrvatski narod i domovinu Hrvatsku!

Pred nama su intenzivni dani odlučivanja i valja nam izmoliti dar razboritosti, rasuđivanja i prepoznavanja duhova. Isto tako, pozvani smo pouzdati se u mudro Božje vodstvo u ovim, pomalo tjeskobnim, danima za hrvatski narod. Izazovi su veliki, ali na raspolaganju su nam duhovna sredstva. Jedno od njih je devetnica Gospi Fatimskoj koja počinje 26. lipnja i traje do subote prije izbora. Poticaj za to je došao od ravnatelja Pokreta krunice za obraćenje i mir fra Smiljana Dragana Kožula, a u programu Hrvatskoga katoličkog radija devetnica će se moliti svakoga dana u 5:30 i u 22 sata.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja