Budi dio naše mreže

Ako strahujete zbog budućnosti i nemate povjerenja u Gospodina, izmolite ovu kratku molitvu koju je napisao sv. Josemaría Escrivá. Ne zaboravite, Bog je taj koji sve kontrolira i koji će biti s nama na svakom koraku našega puta.

/ hk

Vrlo je jednostavno brinuti se zbog budućnosti. Mi jednostavno ne znamo što će se dogoditi danas, sutra ili sljedeće godine. Ovo stanje nesigurnosti ponekad nas može zakočiti i spriječiti da djelujemo zbog straha od nepoznatoga.

Sv. Josemaría Escrivá utješio je osobu koju su mučio taj problem, a koja mu je rekla: “Oče, prolazim kroz jako teško razdoblje”.

Kao odgovor na zabrinutost te osobe, svetac je sastavio kratku, ali umirujuću molitvu otpuštanja straha, tj. molitvu povjeravanja prošlosti, sadašnjosti i budućnosti Bogu, piše Aleteia.

Gospodine moj i Bože moj: u tvoje ruke predajem i prošlost i sadašnjost i budućnost, sve što je malo i sve što je veliko, sve što je nevažno i sve što je važno, stvari vremenske i stvari vječne.

Zamolivši tu osobu da moli ovu molitvu, sveti Josemaría je napisao: “Dakle, ne brini se više”. Jedini način na koji možemo mirno krenuti naprijed je u tome da povjerimo svoja “teška vremena” Bogu i zatim otpustimo svu brigu. On je taj koji sve kontrolira i koji će biti s nama na svakom koraku našega puta.

Sveti Josemaría Escrivá / Foto: opusdei.org

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja